Protest public

0
665

Fata de modul de solutionare a contestatiilor depuse  pentru finantare pe Masura 322
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Alin Tise, protesteaza public fata de modul de solutionare a proiectelor depuse pentru finantare pe Masura 322 pentru

 „renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”, considerand insuficient faptul ca doar pentru patru comune au fost admise contestatiile depuse la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).
 „Noi, la nivelul judetului, am promovat un numar de 45 de proiecte ca indeplinind conditiile de eligibilitate. Din acestea, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a admis intr-o prima faza doar 18, la care se adauga cele patru, care au castigat finantarea in urma contestatiilor depuse.  Asa cum am afirmat si la momentul respectiv, in protestul public prin care solicitam inclusiv demisia sau destituirea de catre Ministrul Agriculturii si  Dezvoltarii Rurale a directorului general al APDRP, Gavril Vadan, avand in vedere interpretarea abuziv-subiectiva a dosarelor promovate de catre judetul Cluj, fara criterii clare si cu modificarea acestora in timpul derularii procedurilor de evaluare a criteriilor cu privire la stabilirea gradului de saracie al comunitatilor, aceste proiecte fac parte integrata din strategia generala de dezvoltare a judetului. Tocmai de aceea voi sprijini si celelalte 21 de contestatii depuse de comunele si asociatiile de dezvoltare intercomunitara din judetul Cluj care au fost respinse, inclusiv prin sustinerea in instanta a  acestora. Este inadmisibil ca proiecte de care depinde dezvoltarea generala a comunitatilor din judet sa fie tratate in acest mod. Noi, la nivelul administratiei judetene, am facut o evaluare a acestor proiecte inainte de a fi promovate in vederea finantarii. A fost o selectie riguroasa, in final noi sustinand 45 de proiecte din totalul de 50 inaintate la nivelul Consiliului Judetean”.
 Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a admis zilele acestea contestatiile a patru administratii locale din Cluj, care au depus proiecte pentru finantare pe Masura 322. Potrivit raportului de contestatii, au fost admise cele depuse de comunele Bobalna, Ciurila si Poieni, care initial fusesera declarate eligibile, dar fara finantare, si cea depusa de comuna Iara, initial declarata neeligibila. Celelalte 21 de contestatii depuse de comunele si asociatiile de dezvoltare intercomunitara din judetul Cluj au fost respinse. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Alin Tise, a facut public un protest, in data de 25 mai 2010, asupra modului de solutionare a acestor proiecte.
 Cele 45 de proiecte promovate spre finantare de la nivelul judetului Cluj se refera la investitii de infrastructura, lucrari de apa si canalizare, statii de epurare, asfaltarea de drumuri comunale, construirea si reabilitarea de camine culturale, dispensare si spatii medicale, etc.

Biroul de presa
25.08.2010

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here