Honda Jazz Hibrid– Emisii scazute si flexibilitate

0
690

Hibridul Honda Jazz isi va face debutul mondial la Salonul Auto din Paris in luna septembrie a acestui an, demonstrand in continuare angajamentul Honda pentru tehnologia hibrida.
Lansarea celui mai recent membru al familiei Jazz va marca pentru prima data disponibilitatea unui hibrid in segmentul B. Motorul hibrid IMA si sistemul de control sunt comune cu cele de pe hibrizii Insight si CR-Z, avand avantajul

 fiabilitatii dovedite a acestei tehnologii importante. Cu aproape doua decenii de dezvoltare si 10 ani de vanzari, sistemul IMA Honda s-a dovedit a fi o tehnologie flexibila si de incredere – peste jumatate de milion de vehicule ce au beneficiat de combinatia emisiilor scazute si economie de combustibil sunt prezente pe sosele.
Noul model va avea acelasi motor ca hibridul Insight, de 1,3 litri i-VTEC combinat cu o cutie de viteze CVT si un motor elecric intercalat intre cele doua, creand un sistem paralel hibrid. Ca si modelele hibride Insight si Civic, hibridul Jazz va fi capabil sa functioneze pe motor electric numai in anumite medii si conditii de viteza redusa.
O mare parte din caracterul practic al modelului Jazz se datoreaza inaltimii sale, dar in ciuda faptului ca este mai inalt decat Insight, Honda Jazz hibrid reuseste sa mentina consumul de carburant si emisiile de CO2 la niveluri comparabile.
Vizual, Honda Jazz hibrid se remarca fata de gama curenta Jazz printr-o imbunatatire a farurilor cu halogen, stopuri clare, bara de protectie si o capota restilizata cu ornamente cromate. Noul hibrid va fi de asemenea disponibil in gama de culori existenta si va putea fi personalizata utilizand Lime Green metalic.
Habitaclul este de asemenea improspatat cu un nou look, bordul intr-o singura culoare, mai inchisa, contrasteaza puterinic cu lumina albastra a cadranelor si a sistemului de sunet. Noul hibrid este disponibil cu tapiterie din piele, fiind prima data cand acest lucru a fost pus la dispozitie pe un model de Jazz din Europa. Modelul Jazz hibrid va fi pus in vanzare in prima parte a anului 2011 pe anumite piete auto din Europa, preturile si specificatiile complete urmand sa fie anuntate in timp util.
Impreuna cu hibridul Jazz, standul Honda va expune o editie speciala a modelului Civic produs in Europa, modelele Insight 2011, CR-Z, noul Jazz, CR-V, Accord si Accord Tourer, precum si gama de motociclete VFR1200F echipate cu motorul V4 de ultima generatie, si un stilat scuter PCX cu emisii scazute, idle-stop si un motor de 125 cc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here