Proiectul “Poveste in dar” merge mai departe

0
726
Afis-Povestea-unui-Cantec

Afis-Povestea-unui-CantecIn primele 3 zile ale lui aprilie, evenimentul “Poveste in dar” a reusit sa transforme Clubul Taranului, din incinta Muzeului Taranului Roman, din Bucuresti, intr-un taram al povestilor.

 Astfel, pajistea din fata Clubului s-a impanzit de sevalete cu picturi ce redau scene de poveste, lucrarile recycleart vorbeau despre reinventarea povestii unor obiecte scoase din uz, iar cursantii de la atelierul de teatru au pus in scena cu haz si talc vechi povesti din patrimoniul universal.

Vizitatorii s-au mai putut delecta si cu lecturarea unora dintre cele mai frumoase povesti scrise tot in cadrul atelierelor „Poveste in dar”, cu concerte Spontane de folk, cu reveriile culese parca dintr-o alta lume pe care le-a starnit spectacolul lui Irinel Anghel, „Padurea inCANTata”, cat si cu o splendida expozitie de fotografie realizata de cursantii scolii de Poetica Fotografica „Francisc Mraz”. Vedete au fost, de asemenea, ouale incondeiate si felicitarile pascale realizate de catre cei mici cu ajutorul voluntarilor scolii vocationale „A treia cafea”.

Intrucat cele trei zile au fost animate de efervescenta si entuziasm, echipa scolii vocationale „A treia cafea” a decis sa mai adauge inca un eveniment de strangere de fonduri in cadrul proiectului umanitar „Poveste in dar”.

Astfel, sambata, 10 aprilie 2010, ora 18.00, va avea loc tot in cadrul Clubului Taranului, atelierul cu muzica si vorbe „Povestea unui cantec”, care ii va avea ca invitati pe violonistul Alexandru Tomescu, solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio si al Filarmonicii Pitesti si pe Angelo Madalin Nastase, tanarul violonist in varsta de numai opt ani, beneficiar al proiectului „Poveste in dar”.

Publicul va avea astfel ocazia sa asculte povestea drumului catre muzica pe care l-au avut de parcurs cei doi muzicieni pana in momentul de fata, dar si cateva dintre partiturile cele mai dragi lor.
De asemenea, cei care nu au resit sa ajunga in perioada 1-3 aprilie la evenimentul „Poveste in dar” , vor putea viziona cu aceata ocazie si expozitiile de fotografie, pictura si recycleart, ce vor fi reeditate cu acest prilej.

Cu aceasta ocazie, speram sa mai facem un pas important in efortul de strangere a fondurilor de care este nevoie pentru implinirea visului lui Angelo, acela de a ajunge un mare violonist.
Va asteptam alaturi de noi!

Proiectul umanitar „Poveste in dar” este sustinut de Programul Tineret in Actiune si de Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

Parteneri media: Port.ro, LumeBuna.ro, RadioLynx.ro, EurActiv.ro, 121.ro, toateblogurile.ro, Elevate, StiriONG.ro, OnlineStudent.ro, aSlS.ro, StartUB.ro
Mai multe detalii pe atreiacafea.ro.
Contact: Monica Brandusescu
 Presedinte “A treia cafea”
 E-mail: [email protected]
 Mobil: +40742231304

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here