Firmele indiene vor sa faca afaceri in Romania

0
517
DSC_0032

DSC_0032„Implicarea Camerei bucurestene in organizarea unor astfel de evenimente nu este intamplatoare, in tara noastra sistemul cameral fiind partenerul firesc al companiilor straine ce intentioneaza sa dezvolte afaceri pe piata romaneasca”, a afirmat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB)

, in deschiderea forumului de afaceri romano-indian ce a avut loc in Capitala cu prilejul vizitei in Romania a ministrului de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe din India, Preneet Kaur.
La evenimentul organizat de Camera bucuresteana, in colaborare cu Ambasada Indiei in Romania si cu Confederation of Indian Industry (CII), au participat, de asemenea, Excelenta Sa Debashish Chakravarti, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Indiei in Romania, Maria Parcalabescu, secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), alti oficiali romani si indieni.
„Romania are la dispozitie din partea Uniunii Europene, pana in anul 2015, 32 de miliarde de euro. Sunt bani care pot fi utilizati de orice firma inregistrata in Romania, deci si de investitorii indieni“, a subliniat secretarul de stat din cadrul MECMA, Maria Parcalabescu. Invitatia de a investi in Romania a fost adresata firmelor indiene si de presedintele CCIB, care a vorbit despre avantajele implicarii in proiecte comune de cercetare, finantate din fonduri europene. De asemenea, in opinia participantilor la forum, colaborarea in domenii precum energia, inclusiv cea obtinuta din surse regenerabile, industria farmaceutica, bio-tehnologii, industria de aviatie, tehnologia informatiei, agricultura, turism, cercetare poate contribui la dezvoltarea schimburilor comerciale romano-indiene.
Subliniind complementaritatea celor doua economii, Preneet Kaur, ministru de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe din India, si-a exprimat speranta ca acest eveniment va facilita dialogul intre cele doua comunitati de afaceri si va conduce la valorificarea oportunitatilor de pe cele doua piete.
Forumul de afaceri romano-indian se inscrie in aria preocuparilor constante ale Camerei bucurestene de a dezvolta relatiile economice cu tari din afara Uniunii Europene, mai putin afectate de actualele turbulente manifestate pe plan mondial si cu un potential semnificativ de absorbtie, India fiind una dintre acestea.
Din delegatia indiana au facut parte firme ce activeaza in industria farmaceutica, tehnologia informatiei, aviatie, industria auto, cercetare, productia de echipamente pentru energia solara, industria textila, echipamente mecanice si finante.
 
Biroul de Presa al CCIB

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here