Proiecte concrete pentru dezvoltarea relatiilor economice romano-bulgare

0
1052

Organizarea, cu o anumita ciclicitate, la Ruse si la Bucuresti, a unor expozitii in cadrul carora sa fie prezentata oferta romaneasca si, respectiv, cea a companiilor din Bulgaria, participarea unei delegatii romanesti la Forumul de afaceri organizat in perioada 26-27 mai la Albena (Bulgaria), precum si la Forumul investitional si de afaceri ce se va desfasura in luna iunie la Ruse, cu prilejul aniversarii a 60 de ani de la inaugurarea podului de peste Dunare, sunt trei dintre proiectele concrete dedicate promovarii oportunitatilor de afaceri oferite de Romania si Bulgaria ce vor fi dezvoltate in viitorul apropiat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) si Camera de Comert si Industrie Bulgaro-Romana (CCIBR), in marja acordului de colaborare semnat de cele doua organizatii in luna martie a.c. Aceasta este una dintre concluziile intalnirii de lucru pe care presedintele Camerei bucurestene, prof. univ. dr. ing. sorin Dimitriu, a avut-o cu presedintele CCIBR, Eleonora Cherkezova-Ivanova.

in ceea ce priveste Forumul de la Ruse, presedintele CCIB a apreciat ca prezenta unor oameni de afaceri din tarile traversate de Dunare ar permite identificarea unor proiecte transnationale concrete, finantabile din fondurile disponibile prin strategia Uniunii Europene pentru aceasta regiune. in acest context, prof. univ. dr. ing. sorin Dimitriu a subliniat ca CCIB, membru fondator al Asociatiei Camerelor de Comert Dunarene, se poate implica in imprimarea unui grad ridicat de internationalizare a Forumului, care ar asigura o promovare mai eficienta a oportunitatilor oferite de zona.

In cadrul intalnirii, la care a participat, de asemenea, Bronislav Denev, seful sectiei Economice si Comerciale a Ambasadei Republicii Bulgaria in Romania, s-a reliefat ca trebuie acordata o atentie speciala dezvoltarii cooperarii in domeniile: transport, logistica, agro-alimentar, industrial, turism si, nu in ultimul rand, educational.

Pe langa aceste prime proiecte concrete, datorita semnarii acordului de colaborare intre CCIB si CCIBR, oamenii de afaceri romani interesati de piata de la sud de Dunare vor beneficia de asistenta si consultanta specializata pentru identificarea de potentiali parteneri din Bulgaria, vor fi informati, prin intermediul CCIB, asupra oportunitatilor oferite de piata bulgara in domeniul importului, exportului si cooperarii in diverse sectoare si vor fi sprijiniti sa participe in conditii preferentiale la targuri si expozitii la Ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here