Romania poate deveni un mare exportator de hrana bio si traditionala daca se aplica masura scaderii la zero a TVA-ului

0
972

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii sustine initiativa Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica „Bio-Romania” de a obtine TVA redus la alimentele bio, considerand ca in acest fel incurajam si pentru piata interna, si pentru cea externa, o marfa foarte pretioasa a Romaniei. Micii agricultori produc in mod natural alimente bio, dar costurile lor sunt bineinteles mai mari decat cele ale marilor producatori, dupa cum si calitatea produselor este incomparabil mai buna. De aceea, reducerea la zero la TVA a produselor bio si traditionale ar reprezenta un impuls absolut necesar al acestei piete in crestere.

In felul acesta, statul roman ar sprijini dezvoltarea pietei locale, dar si promovarea alimentelor bio si traditionale romanesti in strainatate, unde acestea au devenit un trend. Suntem la aceasta ora in situatia in care producatorii din mediul rural, desi in lipsa de bani, mananca mai bine si mai sanatos decat orasenii care cheltuie o gramada de bani pe alimente nesanatoase. Produsele bio si traditionale ar deveni insa accesibile si orasenilor daca ar fi scutite de TVA, iar acest lucru ar contribui nu doar la dezvoltarea unei industrii suta la suta romanesti, ci si la starea de sanatate a populatiei.

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii se alatura de aceea eforturilor reprezentantilor producatorilor de hrana bio pentru determinarea autoritatilor sa acorde aceasta inlesnire fiscala care va avea efecte benefice multiple asupra romanilor, dar si asupra dezvoltarii economice intr-un domeniu in care Romania, in loc sa fie un mare exportator, reprezinta un jucator neglijabil la aceasta ora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here