Proiect de buget multianual pentru investitii in cercetarile istorice din cetatea Sarmisegetusa

0
651
scari-de-piatra

scari-de-piatraMinisterul Culturii pregateste un proiect de buget multianual de investitii pentru cercetarile istorice din cetatea dacica de la Sarmizegetusa Regia, acesta urmand sa fie definitivat in urmatoarele doua saptamani.Premierul Emil Boc, aflat intr-o vizita la monumentul UNESCO

din Muntii Orastiei, impreuna cu ministrul culturii, Kelemen Hunor, a declarat ca Ministerul Culturii a prezentat in Guvern un plan multianual de investitii pentru cercetarile istorice din cetatea dacica de la Sarmizegetusa Regia, care ar urma sa fie definitivat in urmatoarele doua saptamani.

„Ministrul Culturii ne-a prezentat, intr-o prima lectura, in Guvern, un plan multianual de investitii, pornind de la cumpararea de echipamente speciale pentru arheologie, dar si de la sustinerea investitiilor necesare pentru ca in fiecare an sa se poata continua lucrarile aici”, a declarat premierul.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a adaugat ca ministerul pe care il conduce a pregatit un proiect de buget multianual pentru cercetari sistematice in zona cetatii Sarmizegetusa Regia, pentru perioada anilor 2012-2016.

„Bugetul nu a fost definitivat asa ca nu cunoastem inca valoarea”, a afirmat ministrul Culturii.

Kelemen Hunor a adaugat ca proiectul include un plan de actiune multidisciplinar, in cadrul caruia vor lucra specialisti din mai multe domenii.

„E nevoie de o cercetare sistematica mai ampla, fiindca la Sarmizegetusa Regia este foarte mult de lucru. Cred ca din anul 2012 vom incepe aici o noua etapa”, a spus ministrul Kelemen Hunor.  (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here