Seful SRI Sibiu, cercetat penal pentru vatamare corporala din culpa dupa ce a provocat un accident

0
757
politie-control

politie-controlSeful SRI Sibiu, colonelul Valentin Giupana, este cercetat penal pentru vatamare corporala din culpa dupa ce a intrat cu masina intr-un taximetru caruia nu i-a acordat prioritate, trei persoane avand nevoie de ingrijirile medicilor in urma accidentului, fara a fi spitalizate.

Politia Judeteana Sibiu a trimis, miercuri, un comunicat de presa in care sustine ca accidentul a avut loc, vineri seara, in municipiul Sibiu, in acesta fiind implicat seful unei institutii din sistemul de aparare, fara sa precizeze numele persoanei respective si institutia pe care o conduce, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse oficiale, este vorba despre seful SRI Sibiu, colonelul Valentin Giupana.

In comunicatul de presa se arata ca in accidentul care a avut loc la intersectia strazilor stefan cel Mare si Negoi a fost implicat „seful unei institutii din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala Sibiu, G.V., in varsta 46 de ani”.

In documentul citat se mai precizeaza ca seful institutiei din sistemul de aparare nu a respectat semnificatia indicatorului „Oprire” si a patruns in intersectie fara a acorda prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar, iar in urma impactului trei persoane din taximetru au fost ranite si transportate la Spitalul Clinic Judetean Sibiu, fara ca acestea sa necesite internarea.

Politistii sibieni sustin ca ambii soferi au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul in ambele cazuri fiind negativ, totodata fiindu-le recoltate probe biologice de sange.

In acest caz a fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, cercetarile fiind continuate sub supravegherea unui procuror.

Reprezentantii Politiei Judetene Sibiu neaga in comunicat acuzatiile aduse de mass-media potrivit carora seful institutiei respective a plecat de la locul accidentului.

„Referitor la aprecierile aparute in mass-media cu privire la plecarea de la locul accidentului a conducatorului auto – G.V. precizam faptul ca dupa ce echipa operativa a Biroului Rutier Sibiu a ajuns la fata locului (fiind identificati conducatorii auto) si dupa plecarea spre Spital a echipajului SMURD cu persoanele ranite, G.V. a acuzat afectiuni medicale (cefalee, hemoragie nazala) motiv pentru care a lipsit de la locul accidentului pentru ingrijiri medicale, care i-au fost acordate ambulatoriu, conform declaratiei acestuia”, se mai arata in comunicat.

Potrivit politistilor din Sibiu, acesta a lipsit doar 15 – 20 de minute de la locul accidentului, dupa care a revenit pentru cercetari. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here