Programul „Alege Oaia!” cooptează Cooperativa Țara Mea

0
1390

Pornind de la ideea campaniei naționale de informare și promovare a consumului de carne de oaie, „Alege Oaia!”, promovat de Ministerul Agriculturii, cooperativa „Țara Mea” a venit în sprijinul crescătorilor de ovine cu propunerea unui parteneriat care să ducă acest proiect la un alt nivel. Prezentată profesionist în rafturi, ridicată la rang de industrie si optimizată pe piese in detrimentul bucatilor mari, oaia poate fi, așa cum bine a intuit ministrul Petre Daea, un business de succes pentru agricultura românească. Prin această asociere, dacă vor întelege să lucreze organizat si împreună, ca într-o singură industrie, crescătorii de ovine nu vor mai fi nevoiti sa exporte, avand acces la piata de desfacere autohtona, la consiliere de specialitate, la abatoare si ambalare de capacitate mare si, nu în ultimul rând, la un preț corect pentru produs.

Parteneriatul dintre crescătorii de ovine si Țara Mea are la bază închiderea lanțului de vânzare și stabilirea și respectarea unui circuit bine determinat: crescătorii vând oaia vie, abatorul o taie, apoi se tranșează și se ambalează, iar Cooperativa Țara Mea se va asigura că fermierii primesc prețul corect, că promovează corect programul și că în rafturi va ajunge carne de cea mai bună calitate.

Un sistem integrat – singura variantă de a lucra cu marii retaileri

“Într-un sistem integrat de lucru fiecare isi face bine partea lui de treaba. Ca să vindem, trebuie să învățăm să vedem de sus lucrurile. Să înțelegem consumatorul, raftul, produsul și apoi nevoile fiecăruia din lanț. Să lucrăm constant, susținut, cu prețuri decente, avantajoase pentru toate părțile implicate. (Florin Burculescu, presedinte Tara Mea).

“Acest gen de colaborare națională va reuși să păstreze produsele de cea mai bună calitate în țară, pentru consumatorii români, pe rafturile marilor lanțuri de magazine și în acelasi timp va asigura nu numai supraviețuirea, dar și bunăstarea crescatorilor de ovine. Vrem sa atragem familii tinere catre acest gen de activitate, sa duca un trai frumos in jurul acestei meserii. ” (Petre Daea, ministrul agriculturii)

 

Ministerul Agriculturii a facilitat întâlnirea dintre crescătorii de ovine și reprezentanții Cooperativa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here