Profitul Transgaz a inregistrat un declin de 24,2%

0
823

Operatorul sistemului de transport al gazelor naturale Transgaz Medias (TGN) a avut in primele noua luni un profit net in scadere cu 24,19%, de 215,22 milioane lei (48,5 milioane euro), la afaceri in crestere nesemnificativa, cu 0,5%, la 945,58 milioane lei (213,3 milioane euro).

In perioada corespondenta din 2011, compania a inregistrat un castig de 283,93 milioane lei, la afaceri de 940,48 milioane lei.

Cheltuielile totale au avansat cu 9,2% in primele noua luni din acest an, la 749,45 milioane lei, in timp ce veniturile au crescut cu doar 0,5%, la 1,02 miliarde lei, potrivit informatiilor disponibile pe Bursa.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de Guvern la finele lunii iulie, Transgaz estimeaza ca in acest an va avea venituri de 1,53 miliarde de lei (338 milioane euro), in crestere cu aproape 4,8% fata de valoarea de 1,46 miliarde de lei inregistrata anul trecut, dar profitul net este prognozat sa scada cu 6,4%.

Statul s-a angajat fata de Fondul Monetar International sa vanda pe bursa participatii la unele companii, printre care si un pachet de 15% din actiunile Transgaz. Operatiunea era programata initial pentru sfarsitul lui iunie, dar a fost amanata din motive tehnice.

Premierul Victor Ponta a declarat recent ca Executivul si Presedintia au o opinie comuna privind vanzarea de actiuni Transgaz, existand optiunea de a vinde acum la un pret mai slab sau de a nu vinde, pornind de la ideea ca dezvoltarea sectorului energetic „in cativa ani” va creste valoarea participatiilor statului.

In prezent, prospectul ofertei Transgaz este pe masa Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare spre analizare.

Transgaz Medias este operatorul retelei nationale de transport al gazelor naturale. Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.

Actiunile companiei au inchis sesiunea de tranzactionare de vineri la un pret de 204 lei, iar la aceasta cotatie capitalizarea Transgaz este de 2,4 miliarde lei (531 milioane euro). (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here