Primaria a suplimentat bugetul RATB pentru asigurarea salariilor

0
886
trasee-iarna-ratb-transport

Consilierii generali au aprobat, joi, suplimentarea bugetului RATB cu 44 de milioane de lei, din fondul de rezerva bugetara, bani din care vor fi asigurate salariile angajatilor, alti 20 de milioane de lei fiind alocati suplimentar bugetului RADET.

Potrivit unui proiect de hotarare aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, bugetul Primariei Capitalei a fost diminuat cu 69.944.000 de lei de la obiectivul de investitii „Supralargire Fabrica de Glucoza”, informeaza Mediafax.

Consilierii generali au aprobat alocarea, din fondul de rezerva bugetara al CGMB, a sumei de 44 de milioane de lei pentru Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB).

Pe langa cei 44 de milioane de lei dati suplimentar Regiei Autonome de Transport Bucuresti pentru asigurarea salariilor angajatilor, au mai fost alocati peste 50 de milioane de lei Administratiei Strazilor, aproximativ 7,5 milioane de lei Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale, 6,8 milioane de lei Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement si 6,8 milioane de lei unor institutii de cultura.

Totodata, la propunerea viceprimarului Marcel Nicolaescu a fost realocata suma de 20 de milioane de lei de la obiectivul de investitii „Largirea strazii Brasov” la obiectivul „Pasajul Mihai Bravu”.

Potrivit proiectului, modificarile adoptate de consilierii generali nu afectaza echilibrul bugetar, fiind in fapt o redistribuire de sume in interiorul si intre bugetele institutiilor.

Un alt proiect a avut in vedere suplimentarea bugetului Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti, care a primit suma de 20 de milioane de lei.

Consilierul general PDL Mircea Raicu a declarat joi, inaintea sedintei CGMB, ca RADET si RATB sunt in pragul falimentului, transportul in comun si caldura fiind „subfinantate cronic” in mandatele primarului Sorin Oprescu.

„Dorim sa tragem un semnal de alarma, transportul in comun si caldura fiind subfinantate cronic in mandatele lui Sorin Oprescu. 540 de milioane de euro reprezinta datoria totala pe care Primaria Capitalei o are la cele doua companii, RADET si RATB”, a spus Mircea Raicu.

Pe ordinea de zi a sedintei CGMB se afla 33 de proiecte, din care 22 au in vedere aprobarea unor planuri urbanistice zonale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here