Increderea in economia Romaniei s-a imbunatatit in noiembrie

0
1018

Increderea mediului de afaceri si a populatiei in economia Romaniei a crescut usor in noiembrie, sustinuta de sectorul serviciilor si comertul de retail, dupa un declin puternic in octombrie, evolutia fiind conforma cu tendinta pozitiva de la nivelul Uniunii Europene.

Indicele increderii in economie a urcat cu 0,5 puncte, de la 94,8 puncte in octombrie la 95,3 puncte in noiembrie, potrivit datelor Eurostat, citate de Mediafax.

Increderea din sectorul serviciilor, comertul cu amanuntul si increderea consumatorilor a avut o evolutie pozitiva, in timp ce perceptia din industrie si constructii a continuat sa se inrautateasca.

Imbunatatirea a avut loc dupa ce in luna octombrie increderea in economia Romaniei a inregistrat cea mai mare scadere din UE, in contextul unei inrautatiri puternice a perceptiei privind sectorul serviciilor.

In zona euro, increderea in economie a crescut peste asteptarile analistilor in noiembrie, de la 97,7 puncte la 98,5 puncte, cel mai ridicat nivel dupa august 2011. in UE, indicatorul a avansat cu 0,4 puncte, la 102,1 puncte.

La nivelul Uniunii Europene, 18 state au inregistrat cresteri, sapte scaderi si doua stagnari ale increderii in economie. Pentru Irlanda nu au fost raportate date.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here