Preturile de consum au scazut in august cu 0,2% fata de iulie

0
625
preturi-up

Preturile de consum au scazut in august cu 0,2% fata de luna anterioara, ca urmare a ieftinirii alimentelor, cu 0,8%, astfel ca rata anuala a coborat la 3,67%, potrivit datelor anuntate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Preturile marfurilor nealimentare si tarifele serviciilor au crescut, comparativ cu iulie, cu 0,1%, respectiv 0,3%, se arata intr-un comunicat al INS.

Cele mai mari scaderi de preturi la alimente au fost inregistrate la fructe proaspete (12,3%) si cartofi (8,1%), informeaza Mediafax.

in prima parte a lunii august Banca Nationala a Romaniei a redus prognoza de inflatie pentru acest an si anul viitor, la 3,1%, de la proiectia anterioara de 3,2%, respectiv 3,3%. tinta de inflatie a bancii centrale este de 2,5% plus/minus un punct procentual.

„La sfarsitul lunii septembrie, poate chiar mai devreme, inflatia va intra in intervalul de variatie din jurul tintei”, a declarat la 7 august guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

in iulie preturile de consum ale populatiei au scazut cu 0,34% fata de luna anterioara, rata anuala a inflatiei plasandu-se la 4,41%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here