Claudiu Ristea, directorul executiv al Finantelor Publice Ilfov, retinut pentru luare de mita

0
868

Directorul executiv al Finantelor Publice Ilfov, Claudiu Ristea, a fost retinut de procurorii DNA, fiind acuzat ca a primit 30.000 de lei de la administratorul unei firme, pentru a aviza deblocarea contului societatii, luarea de mita fiind intermediata de doi inspectori din subordinea acestuia.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ii cerceteaza pe Claudiu Ristea, director executiv la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ilfov, pentru luare de mita, si pe Constantin Augustin Murgoci si Alexandru Bogdan Filip, inspectori la AJFP Ilfov, pentru complicitate la luare de mita, informeaza Mediafax.

Potrivit procurorilor anticoruptie, in 5 septembrie, Claudiu Ristea a acceptat promisiunea administratorului unei societati comerciala (denuntator in cauza) de a primi o suma intre 20.000 si 30.000 de lei, pentru ca in schimb sa semneze documentele necesare la deblocarea conturilor firmei.

„Promisiunea i-a fost transmisa lui Ristea Claudiu prin intermediul invinuitilor Murgoci Augustin Constantin si Filip Alexandru Bogdan, inspectori, care i-au transmis persoanei denuntatoare acordul directorului, precum si faptul ca acesta, in schimbul promisiunii facute, a semnat documentul necesar la unitatea bancara pentru deblocarea contului societatii, urmând ca ulterior, denuntatoarea sa retraga suma destinata directorului AJFP Ilfov si sa o remita prin intermediul celor doi inspectori”, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Alexandru Bogdan Filip si Augustin Constantin Murgoci au primit, marti, de la administratorul firmei 30.000 de lei, conform intelegerii anterioare. In aceeasi zi, Murgoci i-a dat lui Ristea cei 30.000 de lei, acestia fiind prinsi in flagrant.

Procurorii l-au retinut pe Claudiu Ristea si vor cere miercuri Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a acestuia pentru 29 de zile.

in cazul inspectorilor Alexandru Bogdan Filip si Augustin Constantin Murgoci procurorii au dispus masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here