Presedintele Traian Basescu i-a chemat pe politisti la discutii

0
718
basescu-presedinte

basescu-presedintePresedintele Traian Basescu a discutat marti cu reprezentantii Corpului National al Politistilor (CNP) la Palatul Cotroceni. Acestia au discutat pe tema mitingului din 24 septembrie si a nemultumirilor politistilor, la solicitarea conducerii sindicatului.

 Intrevederea a creat nemultumiri in randul politistilor.Reprezentantii Corpului National al Politistilor au mers la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu presedintele Traian Basescu.

„Am discutat niste aspecte despre salarii, urmand sa le apofundam in alte discutii. I-am spus presedintelui ca nu suntem de acord cu reducerea de 25 % si nici cu varsta de pensionare”, a declarat la Realitatea TV Constantin Asofronie, vicepresedintele Corpului National al Politistilor.

„Domnul presedinte si-a exprimat deschiderea pentru dialog. A zis ca a fost suparat, insa i-a trecut si intelege ca nu toata institutia este vinovata. A inteles ca problemele ridicate erau adevarate, iar politistii erau indreptatiti sa protesteze. Presedintele a mai zis ca se va intalni cu premierul si va rezolva aceste probleme. Daca nu se vor rezolva problemele, indiferent de cine organizeaza actiunile de protest,vom participa la acestea”, a mai spus Constantin Asofronie.

Intalnirea dintre Corpul National al Politistilor si presedinte a fost una controversata in randul sindicatelor politistilor, acestia sustinand ca cei prezenti la discutii nu ii reprezinta.

„Corpul National al Politistilor, in conformitate cu prerogativele, nu are dreptul la discutii. Presedintele a gasit o chichita trecuta in lege, incercand sa aduca la Cotroceni trei persoane pe placul domniei sale, care il pot asigura ca starea de spirit in randul politistilor este foart buna”, a declarat Toader Paraschiv, vicepresedintele  SNPPC.

„Este regretabil ca la investirea noului ministru nu am fost chemati. La ceremonia de la minister nu a fost chemat niciun reprezentant de-al nostru pentru ca presedintele e suparat pe noi”, a mai spus Toader Paraschiv.

In 24 septembrie, peste 6.000 de sindicalisti ai „Cartel Alfa”, majoritatea politisti si angajati ai penitenciarelor, au plecat intr-un mars ilegal de la sediul Guvernului spre Palatul Cotroceni, unde au aruncat cu caschete si lumanari si au strigat „iesi afara javra ordinara”. in urma protestului ilegal, atat presedintele cat si premierul au renuntat la serviciile de escorta ale Politiei. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here