Traian Igas, noul ministru de Interne, a depus juramantul de investitura

0
678
traian-igas

traian-igasNoul ministru al Administratiei si Internelor, Traian Igas, a depus, luni, la Cotroceni, juramantul de investitura, dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a sa in functie, in urma demisiei lui Vasile Blaga.

 

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, seful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor si se constata vacanta functiei.

De asemenea, presedinteleTraian Basescu a semnat decretul pentru numirea lui Constantin-Traian Igas in functia de ministru al Administratiei si Internelor, informeaza Presedintia.

Ceremonia depunerii juramantului de catre noul ministru al Administratiei si Internelor va avea loc luni, la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

Liderul grupului PDL din Senat, Constantin Traian Igas, a fost propus presedintelui Traian Basescu de catre premierul Emil Boc pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, in urma demisiei lui Vasile Blaga.

Senatorul PDL Traian Igas a depus, luni, la Cotroceni, juramantul de investitura in functia de ministru al Internelor, la ceremonie participand mai multi senatori PDL precum si membri ai Guvernului.

La Palatul Cotroceni sunt prezenti presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, consilieri din cadrul Presedintiei, senatori PDL.

De asemenea, sunt prezenti membri ai Cabinetului, in frunte cu premierul Emil Boc.

Surse din partid au declarat, agentiei MEDIAFAX, inca de luni dimineata ca liderul senatorilor PDL, Traian Igas, este una dintre variantele luate in calcul de conducerea PDL pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, dupa demisia lui Vasile Blaga, informatie confirmata ulterior de catre reprezentanti ai PDL.

Din 2008, Traian Igas este liderul grupului PDL din Senat, fiind presedintele Comisiei pentru Regulament. De asemenea, el este, din 2007, vicepresedinte al Biroului Permanent Judetean al PDL Arad. Traian Igas, parlamentar de Arad, sustinut in alegeri de primarul Gheorghe Falca, finul presedintelui Traian Basescu.

In perioada 2004 – 2008 a fost deputat, vicepresedinte al Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic.

In perioada 2000-2004 a fost consilier local in orasul aradean Pecica, iar in 2004 a fost consilier in Consiliul Judetean Arad.

Igas are un master in „Management si finantare in administratia publica” si este absolvent al Colegiului National de Aparare. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here