Tokes a montat din nou placute in limba maghiara la Oradea. Cum comentezi?

0
674
tokes

tokesEuroparlamentarul Laszlo Tokes a montat, marti, la Oradea, impreuna cu mai multi membri ai Asociatiei Tinerilor Maghiari, placute cu nume de strazi in limba maghiara, cu toate ca reprezentantii primariei il avertizasera ca e ilegal.

„Daca este o lege nedreapta si contravine legilor europene, atunci si dumneavoastra sunteti indusi intr-o ilegalitate discrimonatorie”, a declarat Tokes cu aceasta ocazie.

Potrivit Realitatea Tv, Tokes incearca de cinci ani sa convinga autoritatile locale oradene sa monteze placute bilingve. „Este un caz scandalos ca in Europa unita sa ai probleme cu inscriptiile in limba ta materna”, a mai spus europarlamentarul, citat de postul mentionat.

Purtatorul de cuvant al primariei Oradea, Anca Sas, a precizat ca primaria a considerat acest gest drept unul „teribilist” si ca, din moment ce Consliul Local nu a probat instalarea lor, acestea asunt ilegale.

Co-presedintele Asociatiei Tinerilor Maghiari, Csomortanyi Istvan, a afirmat ca placutele amplasate pe strazile Jean Calvin si Primariei ar fi fost montate pentru prima oara in urma cu cateva luni, aveau acordul proprietarilor cladirii unde au fost amplasate, dar ca ar fi fost demontate de reprezentantii primariei. „Este vorba despre o cladire unde am avut acordul proprietarului pentru montarea acestor placute. Bineinteles, la toate locurile unde am montat placute in limba maghiara am avut acordul proprietarilor”, a spus Csomortanyi.

Reprezentantii autoritatilor locale spun, insa, ca Tokes si ajutoarele lui au montat ilegal placutele si prima data, si acum. „Sigur, deci numai prin hotarare de Consiliu Local, bineinteles. Exista hotarare de Consiliu Local care stabileste numele strazilor.(…) Am luat la cunostinta, facem poze, iar compatimentele specializate din primarie vor lua masurile legale”, a declarat Mircea Sabau, directorul Directiei de Urbanism din Primaria Oradea. (Realitatea tv)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here