Presedintele Camerei Economice a Austriei, Dr. Christoph Leitl , in vizita la Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei

0
535

Bucuresti, 14 septembrie 2010 – Dr. Christoph Leitl, Presedintele Camerei Economice  a Austriei a fost primit la Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) de prof.univ dr. Sorin Dimitriu, vice-presedintele CCIR, presedintele Camerei de Comert si Industrie Bucuresti si de dl. Jose Iacobescu, presedintele Uniunii Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale din Romania (UCCIBR).

 

In cuvantul de bun venit adresat oaspetelui austriac, vice-presedintele CCIR a mentionat ca „este o onoare si o placere sa transmita salutul Camerei Nationale, si in acelasi timp cel al sau personal, in calitate de presedinte al Camerei de Comert Bucuresti“.

Prof. univ. dr. Sorin Dimitriu a  prezentat Sistemul Cameral din Romania, mentionand ca acesta functioneaza dupa o lege proprie, si este format din Camera Nationala, care are rol de reprezentare, Camerele de Comert judetene, ce sunt total independente si Camerele de Comert bilaterale, adaugand ca decizia in activitatea camerala este la nivelul Camerelor Judetene.  Sistemul Cameral este structura reprezentativa a mediului de afaceri romanesc si partenerul firesc al oamenilor de afaceri straini ce doresc sa investeasca in Romania.

Dl. J. Iacobescu, presedintele UCCIBR a transmis de asemenea salutul sau si a facut o prezentare a activitatii celor 52 de camere bilaterale din Romania, mentionand ca acestea coopereaza cu camerele judetene si in cele mai multe cazuri si cu camerele bilaterale din strainatate, focalizandu-se pe oportunitatile de afaceri. Presedintele UCCIBR a tinut sa mentioneze importanta intalnirilor periodice directe, dintre oameni de afaceri romani si straini tocmai pentru identifica acele domenii in care se pot dezvolta proiecte comune.

Vice-presedintele CCIR, prof. univ. dr. S. Dimitriu a enumerat multiplele posibilitati de cooperare dintre Camera Nationala si Camera Economica a Austriei, subliniind cooperarea in proiecte pe terte piete,  accesarea de fonduri europene si participarea la targuri si expozitii regionale.

Presedintele Camerei Economice a Austriei, dr. C. Leitl a mentionat la rindul sau ca peste 5800 de companii cu capital austriac isi desfasoara activitatea in Romania, adaugand ca “putem dezvolta cooperarea pe proiecte intra si extra-comunitare, si daca dorim ca acesta sa nu ramana doar pe hartie, trebuie sa apelam la acele firme deja interesate in astfel de proiecte”.  De asemenea a apreciat utilitatea intalnirii cu reprezentantii Sistemului Cameral din Romania, urmand ca aceasta sa fie urmata de actiuni concrete in cadrul cooperarii bilaterale.

La intalnire a mai fost prezent dl. Walter Hecher, Atasat al Ambasadei Austriei la Bucuresti

Biroul Imagine Sistem Cameral
Directia Relatii Publice
Tel: 021/319.00.94
e-mail: drp@ccir.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here