FleetBoard prezinta noi solutii in Managementul transportului la IAA Commercial Vehicles

0
555

Integrarea specifica industriei in procesele de transport pentru sofer, vehicul si incarcatura
Noul terminal DispoPilot.guide – un dispozitiv instalat permanent

Localizarea precisa a pozitiilor in imagini prin satelit
FleetBoard ca dotare din fabrica pentru Mercedes-Benz Sprinter
Stuttgart – Daimler FleetBoard prezinta in pionierat servicii de telematica pentru a maximiza eficienta economica a camioanelor si a autovehiculelor comerciale usoare la Targul IAA Commercial Vehicles din Hanovra. Noi produse proiectate pentru procese de transport specifice industriei si pentru imbunatatirea productivitatii flotei vor fi expuse la standul FleetBoard in zona Mercedes-Benz Daimler Trucks in hala nr. 14/15.
Noul sistem Managementul transportului FleetBoard permite dispecerilor sa planifice activitatile intr-o maniera flexibila. Inginerii de dezvoltare de la FleetBoard au acordat o importanta speciala furnizarii unei interfete cu comfort de utilizare de ultima ora. Un flux de munca configurabil pentru fiecare proces in parte ajuta soferii sa inregistreze informatii despre  activitate,  itinerariu sau marfa transportata. Aceasta informatie poate fi transferata in orice moment la dispecerat, un control al inventarului sau in sistemul ERP cu scopul contabilizarii costurilor. Functia de transmitere a mesajelor si transferul automat al datelor structurate despre activitate catre vehicul faciliteaza comunicarea cu soferul. Acestea sunt propice unui control amanuntit al proceselor complexe de transport, de la cursele lungi la operatiile de distributie.
Noua aplicatieFleetBoard Mapping permite calatoriilor sa fie trasate in detaliu, inclusiv operatiilor in traficul de frontiera si in cel urban. Imaginile prin satelit asigura o vizualizare exacta a pozitiei si a rutei vehiculului. O noua optiune de pozitionare a vehiculului la o frecventa extrem de inalta ofera baza pentru o asemenea precizie, inregistrand pozitia vehiculului la fiecare 30 de secunde.
DispoPilot.guide este un plus la gama FleetBoard de terminale pentru cabina, introdus la timp pentru Targul IAA Commercial Vehicles. „Terminalul cu un ecran de 7 inchi (17.8 cm) reprezinta un model entry level la un pret atractiv, potrivit pentru a prezenta operatorilor pentru prima data lumea noastra de solutii profesioniste de management al transportului, furnizand asistenta in domeniile managementului activitatilor si navigatiei,” noteaza Markus Lipinsky, aflat la conducerea Daimler FleetBoard. Sistemele de navigatie incorporeaza cele mai noi atribute si functii aditionale pentru camioane, precum Lane Assistant si ia in considerare transportul de materiale periculoase in planificarea rutelor. Ca dispozitiv alternativ pentru uzul in afara vehiculului, DispoPilot.mobile ramane masura tuturor lucrurilor, dispunand de un scaner integrat de coduri de bare si de semnatura digitala. Ambele echipamente permit transmiterea destinatiilor catre sistemul de navigatie al camionului, in cadrul comenzii si selectia limbii, precum si un comfort de utilizare imbunatatit.
in plus, serviciile FleetBoard de telematica vor fi disponibile din fabrica pentru modelul Mercedes-Benz Sprinter. Sistemul telematic a fost disponibil pana acum doar ca optiune de reechipare pentru Sprinter. Acest echipament permite reduceri substantiale ale costurilor operarii de flota si costurilor de proces. Consumul de combustibil si emisiile de CO2 pot fi reduse cu pana la 20% prin adoptarea unui stil economic de condus, spre exemplu. „Folosim FleetBoard pe Sprinterele noastre de un an. Multumita muncii noastre in domeniul analizei operationale, am reusit sa reducem consumul de combustibil per vehicul cu 1,5l/100km. Din moment ce unele dintre autovehicule comerciale usoare acopera 500 km pe zi, aceste economii fac o diferenta notabila in decursul a cateva luni,” declara Ralf Schumann, asistent al managementului de la Transportservice Winkler. soferii invata sa conduca intr-un stil defensiv si preventiv, iar sistemul lunar de raportare asigura ca ei isi mentin acest stil de conducere  pe termen lung. in plus, sistemul FleetBoard de management al transportului permite integrarea soferilor si vehiculelor in cele mai complexe procese logistice.

Pentru mai multe informatii legate de gama de produse Daimler FleetBoard accesati www.fleetboard.com
Mai multe detalii despre Daimler, precum si fotografiile cu numerele 10A967 si 10A968 sunt disponibile online la www.media.mercedes-benz.ro

 

Legenda: Standul FleetBoard de la IAA Commercial Vehicles va prezenta logistica intr-o noua dimensiune
Despre FleetBoard
Daimler FleetBoard GmbH este unul dintre liderii pietei europene pe segmentul de telematica pentru autocamioane. Echipamentele si serviciile FleetBoard se adreseaza coordonatorilor de parcuri auto si proprietarilor de flote de camioane si vehicule comerciale usoare din toate domeniile si companiile. Tehnica usor de utilizat asista soferul in activitatile sale zilnice. Daimler FleetBoard GmbH este o filiala detinuta in proportie de 100% de compania Daimler cu sediul in Stuttgart si este verificata si certificata DEKRA in conformitate cu DIN EN ISO 9001:2008. De la introducerea pe piata in anul 2000 a produselor FleetBoard, peste 60.000 de autovehicule apartinand unui numar de 1.300 de clienti au fost echipate cu acest sistem.

Contact:
Gabriel Craciun
gabriel.craciun@daimler.com
+40 21 20 04 523

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here