Posta intra pe segmentul servicilor financiar-bancare

0
998

Posta Romana vrea sa-si extinda portofoliul prin introducerea de servicii financiar-bancare, urmand sa prezinte proiectul, in perioada 6 august-6 septembrie, bancilor interesate, si va permite, totodata, unor parteneri persoane fizice sau juridice sa furnizeze servicii postale sub brandul companiei.

„Compania Naţionala Posta Romana urmareste crearea unei oferte de produse si servicii bancare la nivel naţional, din punctul de vedere al acoperirii teritoriale, concretizata intr-un proces puternic de bancarizare si incluziune financiara la nivel naţional. Proiectul va asigura accesul oricarui cetaţean la produse si servicii bancare si va respecta legislaţia in domeniu”, se arata intr-un comunicat al operatorului postal, potrivit Mediafax.

De asemenea, compania va introduce, incepand cu ultimul trimestru al acestui an, sistemul de franciza postala, prin care persoanele fizice sau juridice interesate vor putea furniza servicii de profil sub brandul Posta Romana.

Compania se afla in proces de restructurare si modernizare, vizand cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor si diminuarea datoriilor istorice. Posta vrea astfel sa devina mai competitiva pe piaţa serviciilor postale, liberalizata la inceputul anului.

Posta este cel mai mare operator local de profil si are o reţea teritoriala de 5.600 de unitaţi postale si 32.000 de angajaţi. Acţionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informaţionala – 75% si Fondul Proprietatea – 25%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here