Politia Romana cumpara un sistem portabil de monitorizare a telefoanelor mobile

0
978
telefon

Politia Romana va putea localiza, identifica si monitoriza telefoanele mobile in retelele Vodafone, Orange, Cosmote si RCS&RDS, printr-un sistem portabil cumparat de la firma germana SYBORG Informationssysteme cu 2,8 milioane de lei.

Politia Romana va folosi sistemul mobil in valoare de 2,8 milioane de lei, cumparat de la o firma germana, pentru localizarea persoanelor urmarite prin intermediul telefoanelor mobile ale acestora, au precizat oficiali din Politia Romana, citati de Mediafax.

„Sistemul mobil va fi achizitionat din fonduri europene, urmare a accesarii Proiectului Olaf Hercules 2 de Asistenta Tehnica. Acesta va fi achizitionat in termen de patru luni de la data semnarii contractului, data perfectarii acestuia de ultima parte fiind 25.04.2013. Precizam faptul ca acesta nu detine functia de interceptare a convorbirilor telefonice, ci doar de localizare a aparatelor GSM”, au aratat sursele citate.

Potrivit sursei citate, aparatura va fi folosita pentru localizarea telefoanelor mobile folosite de persoane urmarite, operatiuni care, sustin politistii, vor fi demarate numai pe baza autorizatiilor emise de instantele de judecata.

Politia Romana va putea localiza, identifica si monitoriza telefoanele mobile in retelele Vodafone, Orange, Cosmote si RCS&RDS, printr-un sistem portabil cumparat de la firma germana SYBORG Informationssysteme cu 2,8 milioane de lei, potrivit www.e-licitatie.ro.

„Sistemul foloseste metoda de simulare a unei celule reale a retelei de telefonie mobila. Sistemul are mobilitate totala chiar si in timpul functionarii, avand posibilitatea de instalare pe un autovehicul. Antenele utilizate in cadrul sistemului sunt ascunse vederii, fiind mascate intr-un cadru portbagaj auto de plafon”, se precizeaza in caietul de sarcini al licitatiei pentru achizitionarea sistemului.

Licitatia a fost initiata in decembrie 2012 si atribuita trei luni mai tarziu singurului ofertant, SYBORG Informationssysteme.

Potrivit caietului de sarcini, unitatea centrala a sistemului este integrata intr-o valiza de dimensiune maxima 60x40x30 centimetri si are incluse antene directive, notebook, scanner de retea si acumulatori.

De asemenea, unitatea centrala poate fi conectata la antene omnidirectionale prin intermediul unui amplificator de retea.

Cu ajutorul unitatii centrale, politistii vor putea sa monitorizeze comunicatiile GSM si UMTS prin crearea de celule virtuale cu parametri similari cu cei ai celulelor retelei reale.

Sistemul permite modificarea puterii semnalului cu care telefoanele tinta emit, colectarea, inregistrarea si memorarea intr-o baza de date a codurilor IMSI si IMEI, prcum si ora si data inregistrarii.

Politia Romana a solicitat, prin caietul de sarcini, si instruirea a doi angajati, proces care va include 40 de ore de curs teoretice si practice.

Conform Politiei Romane, dupa perioada de instruire, cei doi vor deveni, la randul lor, formatori pentru alti politisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here