Lakshmi Mittal ii cere premierului Ponta solutii in domeniul energiei

0
1023

Lakshmi Mittal, proprietarul ArcelorMittal, s-a intalnit vineri la Palatul Victoria cu premierul Victor Ponta, si au discutat despre optimizarea costurilor de productie la ArcelorMittal Galati, anunta Mediafax.

Lakshmi Mittal, proprietarul, presedintele si directorul general al ArcelorMittal, a venit la Guvern pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre pretul energiei, seful Guvernului anuntand anterior ca acesta este preocupat de pozitia pe care Romania o va avea in acest sens la urmatorul Consiliu European pe teme energetice.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cu ocazia acestei intrevederi, in contextul analizei privind activitatea grupului ArcelorMittal in Europa, au fost discutate unele propuneri privind cresterea eficientei activitatii la ArcelorMittal Galati, intre care solutii de optimizare a costurilor de productie.

„Presedintele ArcelorMittal a exprimat speranta ca mediul investitional din Romania isi va pastra atractivitatea si ca vor putea fi identificate solutii sustenabile, in mod special, in domeniul energiei. Primul-ministru Victor Ponta a afirmat sprijinul Guvernului roman pentru o activitate eficienta si pe termen lung a grupului ArcelorMittal in Romania, precum si interesul Romaniei de a consolida atributele sale competitive privind investitiile straine, in particular in domeniul industriei siderurgice”, se arata in comunicat.

Totodata, conform sursei citate, primul-ministru l-a asigurat pe presedintele ArcelorMittal ca va avea in atentie si in acest context „problemele semnalate si implicatiile asupra competitivitatii, prezentate in cursul intalnirii”.

In cadrul intalnirii, premierul Ponta a amintit de abordarea problematicii energiei cu prilejul reuniunii de saptamana viitoare a Consiliului European, context in care vor fi abordate si implicatiile acestor politici asupra altor sectoare, in mod special industriile energo-intensive europene.

La intalnire a participat si Dan Nica, ministru pentru Societatea Informationala si deputat de Galati.

Joi seara, premierul Ponta a anuntat ca se va intalni, vineri, cu presedintele companiei ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, care va veni la Bucuresti la invitatia sa, preocupat fiind fata de pozitia pe care Romania o va avea la urmatorul Consiliu European, dedicat problemelor din sectorul energetic.

„Ma intalnesc cu domnul Mittal, care vine in Bucuresti la invitatia mea. Mittal, ca toti producatorii din Uniunea Europeana, are o mare preocupare fata de deciziile pe care Uniuea Europeana le va lua la Consiliul European pe energie. Ei spun asa: Europa, daca nu reduceti preturile la energie si continuati sa le cresteti, nu mai suntem competitivi, ne ducem in China, in Africa, in alta parte, pentru ca in Europa nu mai suntem competitivi”, a spus Ponta, la postul public de televiziune.

El a precizat ca il va informa pe seful ArcelorMittal despre pozitia pe care Romania o va sustine la Consiliul European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here