Pledoarie pentru amintiri pe lemn (Fotografia pe Lemn)

0
564

La inceputurile sale stangace, fotografia era deopotriva imagine si mediu. Uimea privirea, invoca atingerea, starnea mirosul si se tinea la adapost pentru generatiile ce aveau sa vina. Cronicile de familie erau scrise cu negru si sepia si puse la pastrare pentru al saptelea fiu al celui de-al saptelea fiu.

Deceniile care au urmat au emancipat fotografia de sub tutelajul hartiei si au rebotezat-o in pixeli. Fotografia si-a pierdut sau risca sa isi piarda vocatia de marturie subiectiva a unor clipe si deveniri. Fotografia pe lemn si-a propus sa repuna in drepturi granulatia fireasca a imaginii, prin intoarcerea catre primul genitor al fotografiei – lemnul (a carui materialitate dura face posibile – si palpabile – ideile iesite din portativ) si al carui prim merit este acela de a uni arta si mestesugul sub un mariaj inedit. Argumentele alegerii lui pot fi scormonite adanc in copilarie.
A mea, a ta, a noastra, a imaginii.
Pe de o parte, este un mediu arhaic ce intoarce arta spre inocenta. Pe de alta parte materialitatea lui da greutate imaginii invintand-o la nemurire. Insa dezinvoltura sub care se infatiseaza fotografia pe lemn poate fi atinsa doar prin munca noduroasa si pasiunea la care s-au dedat primii artizani ai lumii.
Cauta-ne pe www.woodbenice.com si vei descoperi ca intre acum si mereu, exista fotografia pe lemn – o poezie de suflet pe care nu o vei uita niciodata.

Tel: 0727.434.989 / 0723.348.522

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here