Jaroslaw Kaczynski candideaza la presedintia Poloniei

0
478
candidat-polonia

candidat-poloniaJaroslaw Kaczynski, fratele geaman al fostului presedinte polonez Lech Kaczynski care a decedat la 10 aprilie antr-un accident aviatic, la Smolensk, va candida la alegerile prezidentiale de la 20 iunie, relateaza Radio Polonia, an pagina online.

 Partidul Lege si Justitie al lui Kaczynski a anuntat oficial candidatura acestuia luni dupa-amiaza.

Anuntul a fost facut cu numai cateva ore anainte de termenul-limita, stabilit de Comisia Electorala Nationala pentru ora 16.15 (17.15, ora Romaniei), pentru declararea intentiilor candidatilor.

Presedintele Lech Kaczynski si sotia sa, Maria, au murit la 10 aprilie, dupa ce avionul lor s-a prabusit la Smolensk, an Rusia.

Campania electorala va fi puternic influentata de accidentul aviatic de la Smolensk (vestul Rusiei). Toti cei 96 de pasageri ai avionului Tupolev 154 al presedintelui polonez au murit an urma prabusirii aparatului de zbor. Delegatia, din care faceau parte numerosi demnitari si comandanti militari, urma sa participe la ceremoniile organizate la amplinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katin, comis an 1940 la ordinele liderului sovietic Iosif Stalin.

Jaroslaw Kaczynski era favorit an cadrul partidului Lege si Justitie pentru continuarea „misiunii” fratelui sau Lech Kaczynski.

Adam Bielan, seful echipei de campanie al lui Lech Kaczynski an alegerile din 2005, afirma ca Lech Kaczynski a dorit antotdeauna ca Jaroslaw sa devina presedinte antr-o buna zi.

Candidatii vor putea strange pana la 26 mai cele 100.000 de semnaturi necesare pentru a participa la scrutin. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here