Piturca: Exista sanse sa nu mai continui la Universitatea Craiova

0
662
universitatea-craiova

universitatea-craiovaManagerul echipei Universitatea Craiova, Victor Piturca, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca exista sanse sa nu mai continue din aceasta iarna la gruparea din Banie, daca situatia financiara nu se va ameliora. „Tin de la inceput sa va spun ca avem mari probleme financiare.

 Datoriile clubului sunt foarte mari si nu stiu cum putem iesi din aceasta situatie. Cand am venit, am parafat o intelegere, ca situatia financiara trebuie sa fie stabila. in aceasta iarna, din pacate, nu este. Am spus de atunci ca vreau sa ma bat din sezonul viitor la campionat. Asta am promis suporterilor si vreau sa ma tin de cuvant. Exista sanse sa nu mai continui la Universitatea din aceasta iarna daca situatia nu se va ameliora. Cand am venit, am venit cu o suma de bani care nu era a mea, insa am garantat pentru ea. Erau salarii la jucatori, la angajati ai clubului, neplatite de 7-8 luni. Cel putin am ameliorat situatia, insa s-a ajuns din nou la 3-4 luni restante la jucatori. in orice moment putem pierde jucatorii gratis. Va dau exemplul lui Iliev si Gargorov pe care ii putem pierde, deoarece Adrian Mititelu a spus ca nu poate sa le achite saliile restante”, a afirmat Piturca.

Piturca a precizat ca este foarte greu ca o singura persoana sa sustina financiar un club precum Universitatea Craiova: „si Adrian Mititelu are dreptate cand spune ca nu mai are bani, pentru ca de cinci ani este singur, a tinut aceasta echipa, insa cred ca a gresit pentru ca atunci cand a avut bani poate nu a stiut sa-i investeasca asa cum ar fi trebuit. Fac un apel catre toti oamenii politici sa ajute aceasta echipa, in caz contrar riscam sa pierdem acest brand. E foarte greu ca o singura persoana sa sustina un asemenea club. Cred ca lui Adrian i se pun bete in roate si de oamenii din Craiova, cu acel dosar pe care il are la Fondul Proprietatea, pentru ca mereu este amanat si nici noi nu mai intelegem nimic. Voi merge persoanl la directorul acestei agentii sa vad care este problema dosarului. Sunt dispus sa lupt pana in ultima clipa si trag inca un semnal de alarma la oamenii care pot veni cu solutii sa iesim din aceasta criza. Voi merge din nou la oficialitatile orasului, ale judetului pentru a vedea ce putem face. Din pacate, ei vor dar spun ca nu exista nicio cale posibila. Daca s-ar rezolva probvema cu fondul am iesi putin din criza”.

Piturca a declarat ca Universitatea Craiova are o datorie de patru milioane de euro catre stat. „Avem o datorie de patru milioane de euro catre stat si trebuie achitata urgent pana in luna martie. Daca nu, Universitatea nu primeste licenta. Prioritatea este achitarea acestei datorii, apoi transferurile de jucatori. O ultima varianta ar fi ca suporterii sa devina un fel de socios. Avem cei mai fanatici suporteri si s-a vazut ca au fost mereu aproape de echipa si cu siguranta vor fi si acum. in momentul in care am venit, Adrian Mititelu a spus ca este dispus sa vanda 49 la suta din actiunile clubului. Nu putem vorbi acum de transferuri de jucatori. Am cerut sprijinul prietenilor de la Bucuresti, dar, din pacate, fiind criza, nu ne pot ajuta”, a spus Piturca.

Tehnicianul oltenilor a afirmat ca fundasul Valerica Gaman este de vanzare chiar si pentru cluburi din Romania. „Multi spun ca ar fi solutie vanzarea de jucatori, insa in cele trei luni de la sosirea mea, nu am fost contactat pentru niciun fotbalist. Am spus ca singurul jucator netrasferabil in Romania este Valerica Gaman. in acest moment, pentru o suma buna, ne putem aseza la masa trativelor si cu cluburi din Romania. Orice jucator poate fi inlocuit. Sa stiti ca mi-am creionat jucatorii pe care ii avem in vizor, nu ne costa milioane. Sunt jucatori foarte buni, poate mai buni decat multi fotbalisti straini in voga din Romania. Degeaba investim in jucatori si avem probleme cu licenta si salariile. Am vorbit cu directorul de markenting si am ajuns la concluzia ca daca vom reusi sa iesim din aceasta situatie, de vara viitoare clubul se poate autofinanta”, a precizat Piturca. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here