Pogonaru: Romania taxeaza excesiv munca

0
719
munca-muncitor

munca-muncitorRomania are un dezechilibru in domeniul fiscal pentru ca impoziteaza munca in mod excesiv si capitalul sub limitele europene, ceea ce duce la existenta unei evaziuni fiscale naturale pentru ca oamenii prefera sa ia salariul prin dividende sau in plic, considera presedintele AOAR, Florin Pogonaru.

 

„Suntem total dezechilibrati in domeniul filozofiei fiscale. Avem o filozofie fiscala total dezechilibrata, care impoziteaza excesiv munca si sub limitele europene capitalul. Atat timp cat nu vom putea sa echilibram sistemul vom avea evaziune fiscala in mod natural pentru ca toata lumea va prefera sa ia salariul dandu-si dividende si platind in plic decat sa plateasca in mod stupid un asemenea cost pentru impozitarea muncii”, a spus Pogonaru in cadrul unui seminar organizat la BNR.

Totodata, reprezentantul AOAR considera ca Romania are probleme in privinta absorbtiei fondurilor europene, iar atragerea acestora ar trebui sa porneasca de la motivarea functionarilor care se ocupa de acest sector.

„Totul trebuie sa porneasca de la motivare functionarului public care lucreaza acolo, sa-l faci sa zbarnaie luand bani mai multi. Apoi este vorba despre simplificarea structurilor care au fost create, extrem de complicate, si adoptarea unor modele in care aceste structuri sunt privatizate asa cum au facut deja multe tari”, a explicat Pogonaru.

El a atras atentia ca Romania are o problema cu modul in care face lobby in privinta atragerii de fonduri din bugetul Uniunii Europene pentru anul 2013. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here