Peste doua treimi dintre romani sunt nemultumiti de piata autohtona a muncii

0
1034

68,2% dintre romani au o perceptie negativa cu privire la posibilitatile de angajare existente acum pe piata muncii si considera ca au putine optiuni in alegerea unui job in tara, conform studiului ConfidenceIndex, realizat de compania de cercetare de piata Reveal Marketing Research pentru Bucharest Forum.

ConfidenceIndex masoara increderea romanilor si asteptarile lor cu privire la situatia economica a tarii, conditiile actuale de angajare in munca si starea gospodariei proprii. Totodata, ofera suplimentar informatii despre perceptia, atitudinea si intentia viitoare de achizitie a consumatorilor.

Studiul mai arata ca mai putin de 9% dintre romani (8,9%) sunt multumiti de numarul locurilor de munca disponibile, adica mai putin de 1 din 11 respondenți.

In ceea ce privește evolutia pietei muncii din tara noastra in urmatoarele 3 luni, 11,2% dintre romani considera ca va creste oferta de locuri de munca.

Colectarea datelor pentru studiu s-a realizat prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviews), in perioada 29/31 octombrie 2012, pe un esantion de 1.200 persoane majore, femei si barbati, esantion reprezentativ la nivel national pentru mediul urban si rural. Marja de eroare calculată este de +/- 2,84%. (Daniel Negut)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here