Vanzarile din industrie au crescut cu 2,7%, in primele noua luni

0
933
industrie

In luna septembrie cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa), in termeni nominali, a crescut fata de luna precedenta cu 5,4%, iar fata de luna corespunzatoare din anul precedent a scazut cu 2,7%, se arata in datele transmise de Institutul National de Statistica. 

In primele noua luni ale anului cifra de afaceri din industrie a crescut cu 2,7%, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2011. Cresterea se datoreaza cresterilor din industria extractiva  (+7,0%) si din industria prelucratoare (+2,6%).

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria bunurilor de folosinta indelungata (+13,0%), industria bunurilor de uz curent  (+5,4%),  industria energetica (+4,8%), industria bunurilor intermediare (+1,7%). Industria bunurilor de capital  a scazut cu 0,4%.

Cifra de  afaceri din industrie, in luna  septembrie  2012  comparativ cu luna  precedenta, a crescut pe total industrie cu 5,4% datorita industriei prelucratoare (+5,7%). Industria extractiva a scazut cu 1,5%.

Pe marile grupe industriale cresteri au inregistrat industria  bunurilor de capital (+34,7%) si industria bunurilor de folosinta  indelungata  (+5,0%). Scaderi ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in sectoarele: industria  energetica (-7,2%), industria  bunurilor de uz curent (-3,9%) si industria bunurilor  intermediare (-0,6%).

Cifra de afaceri din industrie, in luna septembrie 2012, fata de luna septembrie 2011, a scazut pe ansamblu cu 2,7%, datorita scaderilor inregistrate in industria prelucratoare (-2,9%). Industria extractiva a crescut cu 3,1%.

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in sectoarele: industria energetica (+9,3%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+5,9%). Scaderi ale cifrei de afaceri  s-au inregistrat  in industria  bunurilor  de capital (-6,0%),  industria bunurilor intermediare (-5,6%) si in industria bunurilor de uz curent  (-0,2%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here