PDL are 48 de ore sa decida daca vrea la putere sau in opozitie

0
803
boc

bocPresedintele Traian Basescu le-a spus parlamentarilor PDL, la intalnirea de duminica seara de la Snagov, sa nu puna „o pata neagra” pe partid si ca, daca vor sa pice Guvernul, sa spuna si sa plece in opozitie, transmitandu-le ca au 48 de ore sa se gandeasca, sustin surse din PDL citate de „Gandul”.

 

„Eu va rog sa nu puneti o pata neagra pe partid. Daca vreti sa picati Guvernul, spuneti si plecati in opozitie. Ca sef de stat, eu am nevoie de un guvern. Aveti 48 de ore sa va ganditi”, ar fi fost mesajul transmis de seful statului parlamentarilor PDL, conform surselor participante la discutii, citate de „Gandul”.

Sursele citate au relatat ca Basescu le-a spus parlamentarilor democrat-liberali ca „PDL trebuie sa arate ca are barbati politici”.

„Cine e barbat sa spuna: «eu votez motiunea» si sa plece. Aveti timp sa va ganditi ce vreti: la putere sau in opozitie”, le-a transmis Traian Basescu parlamentarilor democrat-liberali, in cadrul intalnirii de duminica seara de la Snagov, mai scrie cotidianul.

Surse democrat-liberale au precizat pentru „Gandul” ca seful statului a tinut un discurs energic prin care i-a indemnat pe senatori si deputati sa nu mai barfeasca „pe la colturi”.

„Nu va mai plangeti pe la diferite porti in conditiile in care va puteti deschide singuri usile. Trebuie sa iei, nu sa astepti sa ti se dea! „, le-ar fi spus Basescu pedelistilor.

Presedintele ar fi dezaprobat si propunerea presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase ca parlamentarii PDL sa nu participe la vot. Ideea lui Anastase a fost catalogata drept „ineficienta”, Basescu reluand teza „barbatiei”.

„Gandul” mai scrie ca seful statului a criticat si Guvernul, desi s-a ferit sa numeasca pe cineva din Executiv. „Sunt ministri care au mimat luarea masurilor anticriza. Ministri care nu sunt in stare sa demonstreze ca fac parte din echipa sa se gandeasca ce au de facut”, a spus presedintele.

„Premierul a fost mintit si sabotat de ministri PDL. Mai corecti sunt ministrii care nu sunt din partid”, a mai spus Basescu, potrivit surelor citate.

Intalnirea informala de duminica seara, de la Snagov, dintre presedinte, premier si grupurile parlamentare ale PDL a durat aproximativ trei ore. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here