Basescu: Premierul a fost sabotat de propriul Cabinet

0
761
basescu-snagov

basescu-snagovPresedintele Traian Basescu le-a spus duminica seara, parlamentarilor PDL prezenti la intalnirea informala de la Snagov, ca premierul Boc a „fost sabotat de propriul Cabinet” si ca PDL „este in pericol de pesedizare”, au declarat Agentiei MEDIAFAX, surse democrat-liberale.

 

Presedintele a explicat „sabotajul” prin faptul ca „niciuna din masurile de restructurare a ministerelor si structurilor guvernamentale anuntate de prim-ministru nu au fost puse in aplicare”, a precizat sursele.

In ce priveste „pericolul de pesedizare” al PDL, presedintele a avertizat asupra „nepotismului si coruptiei” care afecteaza partidul. PDL „poate intra in istorie sau poate pleca ca un las”, ar fi adaugat presedintele.

Presedintele le-a cerut parlamentarilor PDL sa aleaga intre „lasitate si seriozitate”, aratand ca unii parlamnetari s-au grabit sa ia pozitii de moment in privinta motiunii de cenzura.

Sursele citate au precizat ca seful statului a spus ca trebuie asumata o responsabilitate a grupurilor parlamentare si a partidului, pentru a fi depasita actuala situatie si a facut apel ca parlamentarii sa sustina masurile Guvernului si sa nu voteze motiunea de cenzura.Partidul este prea mare „ca sa judece de moment” si Romania nu poate ramane fara guvern, a adaugat presedintele

Presedintele a mai spus, conform surselor citate, ca ziua in care a anuntat masurile de austeritate a fost „cel mai greu moment” din viata sa politica” si ca el a ales „sa guverneze pentru tara”.

Seful statului a spus ca masurile de austeritate promovate de guvern sunt „singura solutie”, restul fiind „bazaconii” si, daca aceste masuri nu se vor aplica, anul viitor nu vor mai exista bani pentru plata pensiilor si salariilor.

Intalnirea informala dintre presedinte, premier si grupurile parlamentare ale PDL a durat aproximativ trei ore. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here