Parlamentul European voteaza marti, 25 octombrie, asupra dreptului la munca al romanilor si bulgarilor in UE

0
502
parlamentul-european

parlamentul-europeanParlamentul European va vota marti o rezolutie privind accesul romanilor si bulgarilor pe piata europeana a muncii, inca restrictionat in zece state membre ale Uniunii Europene.Restrictiile pot fi mentinute inca doi ani, pana in 2014,

daca tarile respective dovedesc faptul ca romanii si bulgarii care cauta locuri de munca reprezinta o povara pentru piata muncii nationala, relateaza site-ul Novinite.com.

Comisia Europeana (CE) si Parlamentul European pot formula numai recomandari pentru statele membre in legatura cu deschiderea pietei muncii pentru romani si bulgari, dar hotararea finala apartine fiecarui guvern in parte.

Concomitent, europarlamentarii vor putea sa ii audieze pe comisarii europeni Michel Barnier (Piata Comuna si Servicii), John Dalli (Sanatatea si Protectia Consumatorilor) si Neelie Kroes (Competitie), in legatura cu modul in care statele memebre pot beneficia de Piata Comuna pentru a iesi din actuala criza economica.

Bulgaria a cerut din nou saptamana trecuta ridicarea restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor in Olanda, Belgia, Germania, Irlanda, Franta, Italia, Luxemburg, Austria, Marea Britanie si Malta.

Anularea restrictiilor va contribui la redresarea pietei europene comune, a apreciat europarlamentarul bulgar Iliana Ivanova, unul dintre sustinatorii acestei solicitari. Ea preciza ca Marea Britanie si Olanda sunt tarile cu cele mai ferme pozitii pe aceasta tema. Politicienii bulgari au declarat in mai multe randuri ca nu se astepata ca restrictiile sa fie suspendate simultan in toate cele zece state, precizand ca principalul lor scop este sa atraga atentia asupra acestui subiect si sa amplifice presiunile exercitate asupra tarilor respective pentru devansa decizia. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here