OTP Bank România, câștig de cauză în dosarul colectiv privind conversia creditelor CHF

0
1865

București, 9 ianuarie 2018 – OTP Bank România anunță că, în data de 19.12.2017,  instanța Curții de Apel București a oferit băncii câștig de cauză în dosarul numărul 8016/3/2015 – colectiv pentru conversia creditelor CHF în lei, la cursul istoric.

 

Conform deciziei Curții de Apel București, apelul reclamațiilor prin intermediul căruia solicitau plata creditelor în franci elvețieni la curs valutar istoric a fost respins, totodată cei peste 100 de reclamanți fiind obligați la suportarea cheltuielilor de judecată. Prin sentința pronunțată de instanța de judecată în fondul cauzei s-a dispus și amendarea fiecărui reclamant cu suma de 100 de lei pentru exercitarea cu rea credință a unor drepturi.

 

Conform reprezentanților OTP Bank, ceea ce primează pentru instituția bancară în această cauză este faptul că peste 60 de reclamanți implicați au acceptat efortul derulat de bancă prin programul de conversie al creditelor în franci elvețieni la lei și, o ofertă făcută cu bună credință de OTP Bank, cu reduceri semnificative la plata ratelor aferente creditelor.

 

Instituția financiară precizeză că, similar hotărârilor precedente, respectă decizia instanței și legislația în vigoare și va lua măsurile necesare pentru îndeplinirea acesteia.

 

Oficialii OTP Bank menționează, încă o dată, că începând cu anul 2015, banca a venit în sprijinul clienților cu împrumuturi în CHF prin oferte personalizate de conversie în RON sau o altă valută, care a oferit un discount mediu de 21.2%, ce a implicat un efort financiar de 425 milioane RON.  Pentru 71% dintre litigiile cu banca, reducerile oferite de către OTP Bank prin programul de conversie au fost mai mari decȃt sumele obținute în instanță.

 

Până în prezent, peste 73% dintre clienții cu credite CHF au acceptat soluția oferită de bancă. Anul acesta banca a continuat programul în baza soliciărilor clienților si a mai convertit peste 160 de credite în RON.

 

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

 

OTP Bank este a 9-a cea mai sigură bancă din Europa Centrală și de Est în 2017, conform Global Finance. OTP Group oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here