Atentie la excursiile in Bali!

0
1075

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bali, Republica Indonezia, că, în conformitate cu datele recente oferite de Ministerul pentru Energie şi Resurse Minerale din Indonezia, zona de restricţie în jurul vulcanului situat pe muntele Agung a fost redusă la 6 km, în timp ce gradul de alertă este menţinut la IV (maxim), iar statutul vulcanului se menține „în faza de erupţie”. Aeroportul internaţional Ngurah Rai din Denpasar/Bali este deschis, iar activităţile se desfăşoară normal.

MAE

MAE

În cazul unei erupţii puternice şi în funcție de direcţia norului de cenuşă este posibilă închiderea din nou a aeroportului Ngurah Rai şi, pe cale de consecință, persoanele aflate în insula Bali să întâmpine dificultăţi la plecarea spre alte destinaţii.

Se recomandă informarea în permanenţă prin accesarea paginilor Internet ale autorităţilor indoneziene: Ministerul Energiei şi Resurselor Minerale – Agenţia pentru Vulcanologie (CVGHM) la site-ul https://magma.vsi.esdm.go.id/vona/; site-ul https://www.ivhhn.org. precum și https://jakarta.mae.ro

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Jakarta: +62213154362, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de oermanenţă al misiunii diplomatice al României în Republica Indonezia: +628111096283.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://jakarta.mae.ro, www.mae.ro (http://www.mae.ro/) şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătorește în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here