COLABORARE FRUCTUOASA

0
1822

Depozitarul Central a încheiat un contract cu depozitarul central KDD Central Securities Clearing Corporation din Slovenia – „LEI agency agreement”- cu scopul de a facilita, în calitate de intermediar, emiterea de coduri LEI (Legal Entity Identifier) pentru entităţile din România.

 

Codurile LEI pot fi alocate numai de către o Unitate de Operare Locală (LOU), acestea având rolul de a identifica la nivel global şi în mod unic entităţile implicate în tranzacţii financiare. Codul LEI este alcătuit din 20 de caractere alfanumerice şi este definit conform standardului ISO 17442.

 

„Suntem bucuroşi că am încheiat această colaborare care vine în completarea diversificării  gamei de servicii oferite clienţilor noştri. Odată cu încheierea acestui parteneriat, entităţile din România implicate în tranzacţii financiare, inclusiv clienţii persoane juridice ale firmelor de investiţii, vor putea obţine codul LEI adresându-se Depozitarului Central.”, a declarat Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central.

 

Menţionăm că Depozitarul Central este în curs de autorizare de către Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF) ca Unitate de Operare Locală pentru emiterea şi administrarea codurilor LEI.

 

Finalizarea procesului de autorizare va fi comunicată participanţilor la piaţa de capital urmând ca serviciile directe de emitere şi/sau menţinere anuală a codurilor LEI să fie oferite de către Depozitarul Central tuturor entităţilor din România, chiar dacă acestea au obţinut anterior codul LEI de la o altă Unitate de Operare Locală.

 

 

 

DEPARTAMENTUL RELAŢII PUBLICE ŞI MARKETING

 

Depozitarul KDD este acreditat de către GLEIF în calitate de Unitate de Operare Locală autorizată pentru emiterea şi administrarea codurilor LEI în jurisdicțiile desemnate.

 

GLEIF a fost înfiinţată de către FSB (Financial Stability Board) sub forma unei  organizații non-profit, cu sediul în Basel, Elveţia având rol de acreditare şi monitorizare a Unităţilor de Operare Locale (LOUs) precum şi rol de reglementare (propune, definește și aplică standardele și protocoale tehnice şi operaționale pentru codurile LEI).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here