Orange aduce inovaţia 5G la Untold

0
1415
·         Transmisiuni live în VR 360 prin intermediul tehnologiei 5G

·         Demonstraţii 5G în condiţii reale de utilizare

·         Viteze 5G de peste 1Gbps

Cluj – Napoca, 01 august 2019. Orange continuă vara festivalurilor la Untold şi setează noi standarde de inovaţie şi divertisment aducând experienţa de festival mai aproape de consumatori prin intermediul mai multor transmisiuni live realizate în VR 360 cu ajutorul tehnologiei 5G şi al telefonului Samsung Galaxy S10 5G.

Alături de Samsung, unul dintre cei mai importanţi parteneri tehnologici, Orange aduce experienţa 5G direct pe scena principală a celui mai mare festival de muzică din România. Astfel, Orange transpune beneficiile tehnologiei 5G în situaţii concrete de utilizare pe care toţi cei prezenţi în cadrul festivalului  le pot testa în zona Orange.

Untold este contextul ideal pentru a pune în valoare tehnologia 5G, având în vedere volumul foarte mare de conținut care este generat de utilizatori în cadrul festivalului, în comunicarea personală sau pe rețelele sociale. Pentru a demonstra capabilităţile 5G, Orange a ales Samsung ca partener pentru implementarea la festival a celor mai noi echipamente de rețea 5G în zona Cluj Arena.

Pasionaţii de tehnologie, iubitorii de muzică şi toţi cei prezenţi la festival sunt aşteptaţi să descopere în zona Orange o experienţă multi-senzorială ce îi transpune chiar pe scena principală, alături de cei mai iubiţi şi aşteptaţi artişti ai momentului. Astfel, cu ajutorul ochelarilor VR, dar şi al telefonului Samsung Galaxy S10 5G, ei vor sta virtual faţă în faţă cu artiştii preferaţi care vor concerta pe scena principală, totul prin intermediul reţelei Orange 5G.

Experienţa Untold va fi completată de transmisiunea live în format 4K a concertelor ce vor avea loc pe scena principală a festivalului şi va putea fi urmărită pe cele două ecrane LED amplasate în zona activărilor Orange de lângă main stage.

„Priorităţile noastre sunt strâns legate de nevoile clienţilor, în special de dorinţa acestora de a beneficia de conectivitate neîntreruptă, dar şi de cele mai bune servicii în reţea. Toate acestea sunt susţinute de investiţii anuale în dezvoltarea reţelei de peste 100 milioane de EURO.

Acum, împreună cu parteneri tehnologici precum Samsung, dar mai ales alături de clienţi, ne propunem să demonstrăm performanţele reţelei 5G. 5G reprezintă un salt tehnologic important, ce promite un nou nivel de comunicaţii, care urmează să schimbe lumea serviciilor oferite azi.” a declarat Emmanuel Chautard, Chief Technology Officer, Orange România.

 

„Este o onoare să fim parteneri alături de Orange în această experiență. Împreună, aducem tehnologia 5G din ce în ce mai aproape de utilizatori. Samsung a investit și avansat în domeniul 5G, fiind printre puținele companii care au dezvoltat soluții 5G end-to-end, cipuri, rețea de telecomunicații, inclusiv terminale  5G. Anul acesta, am deschis un nou drum la nivel global  prin  Samsung Galaxy S10  5G și suntem entuziasmați și nerăbdători pentru ceea ce va urma.” a declarat Tiberiu Dobre, Head of Telecom Division Samsung Romania si Bulgaria.

Cele mai mari festivaluri susţinute de cea mai bună reţea din România

După HD Voice, HD Voice Plus şi eSIM, Orange continuă seria de inovaţii, dar şi drumul început alături de clienţi pentru dezvoltarea viitoarei reţele 5G pe care aceştia o pot testa chiar la Untold. Astfel, în iulie 2018, Orange, alături de partenerii săi Samsung şi Cisco, realizau în Floreşti (judeţul Cluj) primul test efectuat în condiţii reale de utilizare a unei reţele 5G multi-vendor de tip acces radio la punct fix (Fixed Wireless Access – FWA). Măsurătorile realizate în timp real au arătat o viteză agregată de 3Gbps pe o celulă 5G în downlink, capacitatea totală a sistemului putând să atingă 6Gbps pentru spectrul alocat. Testul a reprezentat o premieră la nivel european, tehnologia fiind testată chiar de către clienţi în condiţii reale de utilizare.

Astfel, ca urmare a investiţiilor constante în reţea, la finalul lunii iunie, 52% din populația ţării avea acces la viteze de până la 500 Mbps. Totodată, acoperirea 4G a fost de extinsă, iar la finalul celui de-al doilea trimestru al lui 2019, 97.1% din populația țării și 100% din cea urbană are acces la cea mai extinsă reţea 4G din România. De asemenea, traficul 4G înregistrat în T2 2019 a ajuns la aproximativ 82% din totalul traficului generat, performanţele bune ale reţelei fiind recunoscute şi de către auditorul independent Systemics care a desemnat Orange pentru a patra oară consecutiv drept „Cea mai bună reţea din România”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here