Oportunitatile locale sunt sansa castigului tau!

0
739
sedinta_ccib

sedinta_ccibMiercuri, 8 decembrie 2010, au avut loc la Bucuresti simpozionul cu tema „Oportunitatile locale sunt sansa castigului tau!” si conferinta de lansare a proiectului strategic „Manageri si angajati competenti si PERformanti prin FORMare adecvata pentru

 dezvoltarea culturii antreprenoriale si valorificarea oportunitatilor de afacERI prin inovare – PERFORMERI”. La aceste evenimente au participat reprezentanti ai beneficiarului si partenerilor, numerosi oameni de afaceri, studenti si angajati.
Proiectul se deruleaza in perioada septembrie 2010 – august 2013, in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, Sud-Vest Oltenia si Centru si este implementat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), Camera de Comert si Industrie Harghita (CCIH), Camera de Comert si Industrie Valcea (CCIV), Universitatea Politehnica Bucuresti – Centrul pentru Pregatirea Resurselor Umane (UPB-CPRU) si Institutul de Cercetari Electrotehnice – Centrul de Informare Tehnologica-Targuri si Expozitii (CIT-TE ICPE).
„Banii europeni reprezinta solutia optima atat pentru obtinerea unei cresteri durabile si sanatoase a afacerilor, bazate pe calitatea resurselor umane si pe introducerea progresului tehnologic, cat si pentru finantarea activitatii in conditiile in care accesul oamenilor de afaceri la creditele bancare este dificil si scump. Iata ca banii europeni pot fi folositi si pentru valorificarea oportunitatilor locale”, a subliniat in cadrul conferintei de deschidere Dan Gabriel Mihut, director general al CCIB.
Potrivit managerului de proiect, Aura Haidimoschi (CCIB), dezvoltarea competentelor managerilor de IMM-uri si angajatilor pentru introducerea inovatiilor tehnologice si organizationale, dezvoltarea sectoarelor inovatoare in scopul imbunatatirii performantelor economice, promovarea spiritului antreprenorial pentru valorificarea oportunitatilor de afaceri in noile domenii de ocupare sunt principalele obiective ale acestui proiect.
PERFORMERI se adreseaza angajatilor, intreprinzatorilor, inclusiv persoanelor fizice autorizate, persoanelor care doresc sa initieze o activitate
Contract POSDRU/92/3.1/S/63673 „Manageri si angajati competenti si PERformanti prin FORMare adecvata pentru dezvoltarea
culturii antreprenoriale si valorificarea oportunitatilor de afacERi prin Inovare” – ”PERFORMERI”
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
“Investeste in oameni!”
independenta, precum si persoanelor cu functii de conducere din intreprinderi mijlocii, mici si microintreprinderi.
in cadrul proiectului, 200 de angajati vor beneficia de cursuri gratuite de specialitate, 110 persoane cu functii de conducere din intreprinderi mijlocii, mici si microintreprinderi vor putea sa-si dezvolte capacitatile manageriale spre restructurare, inovare, transfer tehnologic prin participarea gratuita la cursuri postuniversitare cu module de teorie si aplicatii practice/simulari in laboratoare si in Centrul Inter-regional de Resurse. De asemenea, in cadrul acestui Centru vor fi consiliati/consiliate in domeniul inovarii si transferului tehnologic reprezentantii a 50 de intreprinderi, precum si 60 de persoane care doresc sa initieze o activitate independenta. Nu in ultimul rand, oportunitatile locale din regiunile de dezvoltare mentionate, precum si sursele de informare si finantare vor fi prezentate in cadrul a 13 simpozioane si 3 forumuri pentru 670 de intreprinzatori. De asemenea, vor mai avea loc 10 seminarii judetene pentru 250 persoane care doresc sa initieze o activitate independenta.
Proiectul PERFORMERI este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 „Investeste in oameni”. Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013 puteti accesa site-ul www.fseromania.ro.
Informatii suplimentare despre proiect se pot obtine de la Aura Haidimoschi, manager proiect, telefon: 021. 319.01.07, e-mail: [email protected].
Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here