Eliberare autorizatii de construire Sacuieu

0
751

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Alin Tise, a eliberat trei autorizatii de construire pentru extinderea retelei de alimentare cu apa, colectarea si epurarea apelor uzate menajere si modernizarea drumului comunal in comuna Sacuieu.

  
 Localitatea Sacuieu detine un sistem centralizat de alimentare cu apa, sursa de apa fiind constituita din doua izvoare: Valea Oilor si Izvor. Localitatea nu dispune in prezent de un sistem de canalizare, colectarea apelor uzate menajere realizandu-se in bazine vidanjabile.
 S-a constatat, de asemenea, ca debitul captat din cele doua izvoare acopera doar partial cerinta de apa pentru intreaga populatie, in perioadele secetoase debitul de apa fiind insuficient. Scopul investitiei il reprezinta extinderea sistemului centralizat de alimentare cu apa in comuna Sacuieu, prin realizarea unei noi captari si marirea capacitatii de inmagazinare a apei, pentru asigurarea in conformitate cu standardele romanesti si europene in vigoare a conditiilor igienico-sanitare pentru locuitorii localitatii.
 in acelasi context, Presedintele Consiliului Judetean a eliberat si Autorizatia de Construire pentru executarea lucrarilor de construire in vederea colectarii si epurarii apelor uzare menajere in comuna Sacuieu. Apa uzata provenita din gospodariile localnicilor este colectata in bazine necorespunzatoare din punct de vedere al protectiei mediului sau deversata necontrolat in cursurile de apa din apropiere, punand astfel in pericol calitatea apei din panza freatica, precum si a celei de suprafata. Astfel, este imperios necesar sa se realizeze un sistem centralizat de canalizare care sa preia apa uzata menajera din localitatea Sacuieu, precum si o statie de epurare care sa aduca apa uzata la parametrii de calitate impusi, inainte de deversarea in Valea Sacuieu.
 Tot pentru comuna Sacuieu, Presedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Alin Tise, a eliberat Autorizatia de Construire pentru executarea lucrarilor de construire in vederea modernizarii drumului comunal DC130. Obiectul acestei investitii consta in modernizarea a 3800 de metri din traseul drumului comunal DC130, drum care face legatura intre localitatile Sacuieu si Visagu din judetul Cluj. Sectorul incepe la km 0+000 din drumul judetean Dj 103J, are o lungime de 3800 m si se desfasoara pana in centrul localitatii Visagu. in momentul de fata drumul nu are parapeti, ceea ce face ca circulatia autovehiculelor sa fie periculoasa. De asemenea, starea tehnica a sistemului rutier existent precum si denivelarile prezente determina o circulatie dificila a autovehicolelor. in perioadele ploioase situatia se agraveaza datorita starii de degradare a imbracamintii rutiere si a sistemului deficitar de colectare si evacuare a apelor din zona drumului (unele podete sunt partial colmatate, altele sunt lipsa, pante transversale deteriorate – apa baltind sau scurgandu-se pe partea carosabila). Prin realizarea investitiei privind modernizarea drumului comunal, acesta va fi adus la parametrii tehnici impusi de normativele in vigoare si va avea aspect si rol functional modern, care sa satisfaca cerintele impuse, fara praf, noroi, ape uzate sau pluviale pe suprafata drumului.  
  „Eliberarea acestor autorizatii de construire reprezinta o etapa absolut necesara in vederea continuarii demersurilor care urmaresc cresterea calitatii vietii in mediul rural prin introducerea sau modernizarea unor elemente de infrastructura absolut necesare. Prin extinderea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare precum si prin modernizarea drumurilor comunale se face un pas semnificativ in vederea dezvoltarii integrate a localitatilor, din perspectiva tuturor elementelor de infrastructura de care toti cetatenii judetului trebuie sa beneficieze in mod obligatoriu”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Biroul de presa
09.12.2010

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here