BCR – cea mai de incredere institutie bancara din Romania

0
1260
bcr

bcrBucuresti, 10 decembrie 2010 – Banca Comerciala Romana (BCR) a fost desemnata, joi seara, Cea mai de incredere institutie bancara din Romania (Most Trustful) de catre Revista Piata Financiara pentru 20 de ani de performanta in banking, in cadrul unei Gale Speciale ce a avut loc, in premiera, la Banca Nationala a Romaniei.

 

In 2009 premiul Most Trustful a fost acordat Bancii Nationale a Romaniei.
 
“Recent s-au implinit 20 de ani de cand BCR detine titlul de lider al sistemului bancar romanesc. In tot acest timp, asumandu-si trecutul si valorile sale, BCR a fost un adevarat pilon de stabilitate şi principalul finanţator al economiei reale. Acum, sub patronajul Erste, BCR se afla intr-o dezvoltare continua, capatand veleitati regionale de necontestat si ramanand lider detasat atat la capitolul active cat si in ceea ce priveste creditele si economiile atrase de la companii si persoane fizice”, se arata in motivatia colectivului redactional al revistei Piata Finaciara.

“Banking inseamna, in primul rand, a lucra in folosul oamenilor si abia apoi reprezinta bani. Si de aceea, increderea este un element de maxima importanta in relatia unei banci cu clientii si partenerii. Echipa BCR si-a castigat pozitia de lider prin calitate, corectitudine si munca asidua, prin contributia substantiala la cresterea economica a Romaniei si la bunastarea oamenilor de-a lungul a 20 de ani de la infiintare”, a declarat Christian Bruckner, Chief Operating Officer, BCR, in alocutiunea de multumire. Bancile trebuie sa recastige increderea oamenilor prin imbunatatirea comunicarii cu oamenii, transparenta, corectitudine, profesionalism, mai ales in aceste momente dificile, a adaugat Christian Bruckner.
 
In deschiderea Galei, Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a evidentiat pozitia de lider pe care il ocupa revista Piata Financiara intre publicatiile economice din Romania prin calitatea si profesionalismul articolelor, analizelor si clasamentelor elaborate si publicate de-alungul celor 15 ani de aparitie neintrerupta.

Editia 2010 a Premiilor Piata Financiara a aniversat 15 ani de la infiintarea revistei care pana in acest an l-a avut la carma pe regretatul Florin Petria, un analist economic si ziarist de inalta tinuta morala si profesionala.
 
Mugur Isarescu a subliniat contributia lui Florin Petria la formarea tinerilor ziaristi, la profesionalizarea jurnalismului economic.

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoare activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.

BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 667 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.
 
*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,4  milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30  septembrie 2010, Erste Group detinea active totale in valoare de 206,5  miliarde EUR, inregistrand un profit net de 736,8  milioane EUR si un raport cost/venituri de 48,7%.
 
*  *

BCR – Comunicare Externa
Tel. 312.00.56; Fax 313 0117
Ionut Stanimir, e-mail: [email protected]
Cezar Marin, e-mail: [email protected]
Web: www.bcr.ro
Email: [email protected]
TelVerde: 0800.801.227 (apelabil gratuit din toate reţelele naţionale)
Twitter: @infoBCR

InfoBCR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here