OMV Petrom – investitie de 42 de milioane de euro pentru redezvoltarea zacamantului Independenta, in judetul Galati

0
719

OMV Petrom anunta continuarea investitiilor pentru productia de hidrocarburi in Romania. in judetul Galati, investitiile se concentreaza pe redezvoltarea zacamantului de titei Independenta (FRD Independenta Faza 1), prin care se deblocheaza rezerve suplimentare de titei. Proiectul presupune investitii de circa 42 milioane euro, in perioada 2012-2016.

Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Upstream, declara: ”Continuarea investitiilor pe segmentul de Upstream este esentiala in asigurarea productiei de titei și gaze pentru Romania, in conditiile in care operam un portofoliu de zacaminte cu o rata medie a declinului natural de circa 10%, anual. in 2015, insa, investitiile vor reflecta conditiile deteriorate de piata și mediul volatil. in ceea ce privește proiectele de redezvoltare de zacaminte, acestea vor fi prioritizate, iar unele dintre ele reproiectate.”

Independenta este un zacamant matur de titei a carui productie a inceput in 1959. Acesta este unul din cele mai importante zacaminte din portofoliul OMV Petrom, asigurand in 2014 circa 7% din productia de titei a OMV Petrom in Romania. Redezvoltarea acestui zacamant are ca scop creșterea productiei de titei din zacamantul Independenta, prin forajul in zone nedezvoltate anterior. Proiectul consta in forajul a 13 sonde orizontale, instalarea si modernizarea unor instalatii de colectare și masurare, precum si construirea unei conducte de legatura intre acestea. Patru dintre cele 13 sonde au fost deja forate. Proiectul a intrat in faza de executie in 2014, in prealabil fiind executate o serie de studii specifice. Investitiile efectuate in perioada 2012-2014 s-au ridicat la circa 10 milioane euro.

La finalul anului 2014, OMV Petrom avea in portofoliul sau 12 proiecte de redezvoltare zacaminte in faza de dezvoltare, acoperind zacaminte de titei și gaze atat onshore, cat și offshore. Rezervele suplimentare recuperabile aferente celor 12 proiecte se ridica la aproximativ 130 milioane barili echivalent petrol. (Daniel Negut)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here