OMV Petrom acceseaza o linie de credit de un miliard de euro

0
742

OMV Petrom a contractat o linie de credit multi-valuta in valoare de un miliard de euro, de la un sindicat format din 17 banci, inlocuind astfel o linie de credit contractata in noiembrie 2011, care a insumat 930 de milioane euro, cu scadenta in 2016 si neutilizata, informeaza Mediafax.

Noua facilitate are o maturitate de cinci ani si posibilitate de prelungire pentru inca doi ani.

„Am refinantat linia de credit contractata in 2011 inainte de scadenta finala a acesteia pentru a beneficia de evolutiile favorabile din prezent, de pe pietele financiare. Extinderea maturitatii programului de finantare permite OMV Petrom sa mentina o pozitie financiara solida intr-un context plin de provocari legate de pretul titeiului. Faptul ca oferta a fost suprasubscrisa intr-un timp relativ scurt este o confirmare a credibilitatii de care se bucura OMV Petrom pe pietele financiare”, a declarat intr-un comunicat Andreas Matje, directorul financiar al OMV Petrom.

OMV Petrom a inceput procesul de refinantare a creditului lucrand cu BRD, Societe Generale si Unicredit Bank Austria ca aranjori principali. Sindicatul de banci care contribuie la asigurarea finantarii include 17 banci din Romania si internationale.

Compania din grupul austriac OMV va folosi banii, daca va fi necesar, pentru finantarea operatiunilor curente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here