A inceput Concursul International de Vinuri Bucuresti – IWBC 2015

0
791

Concursul International de Vinuri Bucuresti (International Wine Contest Bucharest – IWCB 2015 – www.iwcb.ro), care se desfasoara in perioada 21-24 mai 2015, a ajuns la cea de-a XII-a editie.

Devenit unul dintre cele mai importante concursuri din Europa Centrala si de Est, IWCB si-a atins toate tintele propuse.

IWCB se desfasoara sub egida Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV- www.oiv.int ). Ierarhizarea si promovarea vinurilor de valoare au devenit obiectivul principal al IWCB, in folosul consumatorilor si al producatorilor de vin.

Cele aproape 1.000 de probe, provenite dintr-un numar record de tari participante, 27, sunt evaluate de specialisti din intrega lume.

Juriul international reuneste judecatori din: Australia, Austria, Bulgaria, Elvetia, Franta, Israel, Italia, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Romania, Rusia, Serbia, Spania si SUA.

Anul acesta concursul se desfasoara intr-un spatiu privat, acelasi care gazduieste si cea mai mare colectie mondiala de tirbusoane, obiecte care provin din toate colturile lumii si care apartin tuturor perioadelor istorice de cand a fost inventat acest instrument, in toate declinarile de stiluri, materiale de
fabricatie si/sau sisteme de extractie.

Pentru al doilea an consecutiv, IWCB efectueaza analize de laborator pentru o parte din problele intrate in concurs. Aceleasi vinuri, preluate de aceasta data din piata, vor fi supuse unui control prin repetarea analizelor.

Și in acest an, jurizarea se face cu ajutorul tabletelor electronice si a unui soft dedicat. Iubitorii vinurilor de calitate vor putea afla rezultatele obtinute de vinurile participante incepand cu data de 29 mai 2015, accesand site-ul oficial www.iwcb.ro .

Gala de decernare a premiilor IWCB 2015 va avea loc in data de 02 iunie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here