Deloitte: Stabilitatea macro-economica a Romaniei va atrage fonduri de investitii

0
711

Investitorii se asteapta ca activitatea tranzactionala sa creasca in urmatorul an, arata cel mai recent studiu Deloitte Central Europe Private Equity, compania de audit si consultanta estimand ca Romania va fi atractiva mai ales in sectorul IT si productie, potrivit Mediafax.

„Activitatea fondurilor de investitii prezente in Romania a fost relativ redusa comparativ cu celelalte tari din regiune. Totusi, datorita indicatorilor macro-economici stabili si a activitatii de atragere de capital anticipate pentru urmatoarele 12 luni, suntem increzatori ca Romania va deveni atractiva pentru fondurile de investitii mai ales in sectoare ca productie si IT”, a declarat Hein van Dam, partener Deloitte Romania.

Potrivit studiului, 43% dintre respondenti se asteapta ca activitatea tranzactionala sa se dubleze fata de anul trecut. Acest lucru poate fi rezultatul noii runde de relaxare cantitava a Bancii Centrale Europene, deoarece o treime dintre investitori sugereaza ca piata creditelor va fi mai lichida.

Intentia privind atragerea de capital inregistreaza cea mai mare rata de crestere de la lansarea studiului Deloitte, in 2003. Analiza arata, de asemenea, ca investitorii estimeaza ca isi vor distribui activitatea in mod egal intre atragere de capital (30%), management al portofoliului (33%) si investitii noi (37%),in urmatoarele sase luni.

Alta concluzie este aceea ca interesul pentru investitii in sectorul tehnologic a crescut la 20%, aproape de trei ori mai mult fata de 2013. Companiile care activeaza in sectorul IT din Romania sunt pe radarul investitorilor „prin afacerile de talie mondiala cu care au cucerit lumea”, mai noteaza compania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here