O noua solutie educationala: Barracuda Networks integreaza si adapteaza accesul la YouTube pentru scoli

0
754

Timisoara, 26 ianuarie 2012 – LATING System anunta ca partenerul sau, Barracuda Networks Inc., lider mondial al solutiilor de securitate, retelistica si protectie a datelor, se integreaza cu YouTube for Schools, un nou portal educational care ofera accesul doar la acele continuturi aprobate.

Institutiile educationale care folosesc deja premiatele solutii Barracuda Web Filter si Barracuda Web Security Flex, au de acum o ocazie fara precedent de a oferi acces sigur, la resurse specifice nevoilor elevilor, studentilor, facultatilor si cadrelor didactice.
Integrarea Barracuda Networks cu „YouTube pentru scoli” ofera posibilitatea administratorilor de a gestiona accesul la YouTube, care devine astfel o resursa mai valoroasa avand continuturi educationale on-line. Administratorii beneficiaza de:
Acces usor. Administratorii IT pot accesa „YouTube pentru scoli”, cu un simplu click pe butonul de management in cadrul portalurilor de solutii.
Politica de executare automata. Toate cererile de pe YouTube pot fi redirectionate automat catre portalul educational, ocolind continutul neplacut si comentariile, si furnizand accesul in conditii de siguranta, acces regulat si capacitati de cautare.
Conturi personalizate pentru profesori. Administratorii IT pot specifica „conturi pentru cadrele didactice”, fara restrictiile introduse pe conturile de student sau utilizatori anonimi.
Acces direct. Elevii se pot conecta direct la resursele furnizate de profesori pe portalul educational.
„Cu un numar mare al videoclipurilor valoroase din punct de vedere educational, si cu o utilizarea tot mai mare a media streaming-ului in sala de clasa, blocarea completa a accesului la YouTube nu este o solutie viabila pe termen lung,” a declarat Steve Pao, Vicepresedinte Product Management, Barracuda Networks. „Aceasta integrare ofera administratorilor un control editorial, pentru a permite accesul la videoclipurile importante pentru educatie, fara a expune elevii la un continut malitios sau nepotrivit.”, adauga domnul Pao.
Integrarea permite clientilor Barracuda Web Filter si Barracuda Web Flex sa limiteze accesul pe YouTube doar la continuturi educationale sau la alte continuturi aprobate.

YouTube pentru scoli:
http://www.youtube.com/schools

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here