Basescu sustine ca un presedintele nu poate sa demisioneze in perioada de criza. Nu iau in consideratie o asemenea solutie. Nu am nimic de schimbat

0
770
Traian-Basescu

Traian-BasescuPresedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Palatul Cotroceni, ca datorita eforturilor populatiei, Romania a iesit din recesiune, mentionand ca spera ca cifrele statistice de la finalul lunii februarie sa confirme acest lucru, el precizand: „Suntem unde trebuie”.

Presedintii nu pot sa demisioneze in perioada de criza. Nu iau in consideratie o asemenea solutie decat daca va fi evident ca asta este solutia. intrebat daca ar fi de acord sa se organizeze un referendum pentru a vedea daca mai are sustinere sau nu , a declarat ca este o varianta pe care o poate lua in considerare.

Sunt mult mai multi nemultumiti decat cei care au iesit in strada, iar o parte din societate nu mai vede in presedintele Romaniei un partener.

Sunt de meserie comandant de nava si nu am ratat niciodata destinatia. Nu o voi rata nici cu Romania.

Poporul si-a facut datoria. A fost supus masurilor de austeritate severe. Este de data aceasta randul politicienilor sa asigure stabilitatea tarii si continuarea proceselor de reforma. Fara stabilitate nu avem nicio sansa. Cu stabilitate politica, cu intelegere intre partide vom reusi cu certitudine.

Va trebui sa ne asiguram sustinerea propriilor cetateni cu resursele pe care le producem. Asta inseamna sa avem partide responsabile care inteleg ziua de maine.

Toate partidele politice sustin ca pot moderniza Romania. Nu pot fi credibili spunand ca reformeaza Romania cand ele nu s-au putut reforma ele insele. O reformare a partidelor este singurul element care poate credibiliza afirmatiile sa sunt pregaptiti sa-si asume in continuare modernizarea Romaniei. Nimic nu va mai fi ca inainte de criza. Institutiile vor trebui sa functioneze altfel, sa se implice altfel in viata de zi cu zi.

in ultima perioasa societatea civila de buna calitate s-a retras in cochilie. Este timpul sa revina. Este un apel pe care il fac la revenirea societatii civile de buna calitate in prim-planul vietii politice si sociale.

As vrea ca nimeni sa nu mizeze pe lasitatea mea in a spune ce este de spus. Cu certitudine voi face observatii publice si despre ce ar trebui sa facem si despre ce nu se face. Nu am nimic de schimbat in comportamentul pe care l-am avut in cele doua mandate de pana acum, cu exceptia unor gafe cum a fost cea cu Arafat.

Toate analizele arata ca in partea a doua a anului 2012 zona euro risca sa intre din nou in recesiune. De aceea este esential ca Romania sa fie pregatita pentru ca nu vom putea miza pe sprijinul prietenilor europeni. Romania va trebui sa faca fata cu resursele ei oricarei criza. indemnul meu pentru oamenii politici este prudenta, indemnul meu pentru romani este solidaritate. Suntem mult mai bine pregatiti decat in 2009, dar trebuie sa fim responsabili. Trebuie sa acceleram ceea ce am inceput in ultimii ani. Daca se va confirma intrarea in recesiune a zonei euro, prima zona afectata va fi cea non-euro.

„Presedintele conduce hotararile Curtii Constitutionale” – orice roman poate sa intrebe orice judecator al CC daca vreodata am cerut o anumita solutie

„Basescu conduce Guvernul” – intrebati UDMR de cate ori le-am spus sa faca ceva. M-am implicat pentru ca tara avea nevoie de anumite legi.

„Basescu conduce PDL” – daca l-as fi condus eu partidul ar fi fost mult mai bine condus.
„Basescu face dosare” – il voi considera om de rea credinta pe acela care nu va putea sa spuna ce procuror a spus asta si despre ce om politic este vorba. S-a creat o imagine propagata continuu ca DNA este instrumentul presedintelui. Va asigur ca nu este asa. Este sub demnitatea unui presedinte sa faca asa ceva.

Oricat de mare ar fi presiunea cu eticheta de dictator voi continua sa sustin fara rezerve toate institutiile statului care lupta impotriva coruptiei.

in momentul de fata nu se mai poate miza pe investitiile straine pentru crearea locurilor de munca. De aceea orientarea corecta a resurselor de investitii pe care le are anul acesta bugetul este esentiala pentru mentinerea locurilor de munca si cresterea numarului lor.

stim unde suntem, stim ce avem de facut, stim care este orizontul pentru ca la terminarea crizei Romania sa poata valorifica din plin sansa iesirii din criza europeana si globala.
Avem nevoie de Legea Sanatatii. Am inregistrat un esec in prezentarea publica a proiectului si in credibilitatea lui. Mi se datoreaza in mare parte acest esec. Va trebui revenit.

Va trebui sa continuam lupta impotriva coruptiei si a evaziunii fiscale, sa cream locuri de munca valorificand bani europeni. Nu exista lucru mai important decat crearea de locuri de munca.

Avem nevoie si de o noua lege electorala, care sa le permita romanilor sa-i voteze pe cei mai buni. Avem nevoie de un comportament modest si decent al politicienilor. Eu nu spun ca toti au venit saraci in politica, dar cand esti in Parlament si in Guvern si in tara se impun masuri de austeritate deranjeaza comportamentul arogant si lipsit de modestie.

Indiferent ce declara, niciun partid nu a vrut sa miste lucrurile.

Marea problema a populatiei este ce se intampla in continuare. Eu stiu ce trebuie facut. Va trebui ca in continuare, intr-un parteneriat cu Guvernul, sa deschidem acost orizont de tara noua pentru romani. Printre cele mai importante lucruri sunt revizuirea Constitutiei.

Suntem acolo unde trebuie. Datoria eforturilor populatiei Romania a iesit din recesiune.

Responsabilitatea mea este majora pentru ca modernizarea statului a fost unul din obiectivele asupra carora m-am angajat inainte de a deveni pentru a doua oara presedinte. Adesea a trebuit sa am iesiri publice pentru a stimula aceste obiective.

Ne aflam intr-o situatie de criza. Evolutiile interne au suprapus peste criza si masuri extrem de puternice de modernizare a statului. in acelasi timp coalitia aflata la putere a realizat doua lucrui extrem de dificile: lupta cu criza si procesele extrem de dificile de modernizare a tarii, cum ar fi legi extrem de controversate sau nu foarte bine primite de cei carora li se adresau.

Prima obligatie este aceea de a restabili legatura de iancredere intre mine si acea parte a populatiei care si-a pierdut increderea in presedinte.

Si romanii care nu au iesit in strada s-au simtit solidari cu cei care dadeau semnale legate de saracie, de aroganta politicienilor sau legate de coruptie.

As vrea ca romanii sa inteleaga ca imi este extrem de clara situatia in care se afla.

Ma adresez romanilor pentru ca manifestatiile din ultima vreme, scandarile din strada, mesajele de pe mijloacele electronice mi-au creat impresia ca pentru o parte dintre romani s-a creat o ruptura intre populatie si presedinte. Pentru romani, obligatia presedintelui de a-i reprezenta continuu este unul dntre imperativele majore. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here