Nationalistii bulgari strang semnaturi impotriva aderarii Turciei la UE

0
506
ue

uePartidul nationalist bulgar VMRO va incepe sa stranga semnaturi pentru a cere Guvernului sa se opuna aderarii Turciei la Uniunea Europeana, a anuntat liderul formatiunii, Krasimir Karakaceanov, informeaza site-ul Novinite.com.

 

Karakaceanov a mai afirmat ca partidul sau va avea propriul candidat la alegerile prezidentiale din Bulgaria, care vor fi organizate in 2011.

Totusi, el a precizat ca organizarea petitiei impotriva aderarii Turciei la UE este o prioritate pentru partidul sau si ca VMRO va incepe discutiile privind candidatul sau la prezidentiale doar dupa campania impotriva Turciei.

Partidul VMRO-BND este considerat descendent al unei organizatii de la sfarsitul secolului al XIX-lea care a luptat pentru eliberarea regiunilor Tracia si Macedonia de sub Imperiul Otoman.

VMRO trece in prezent printr-o criza, intrucat numerosi membri care l-au sustinut pe primarul din Plovdiv, Slavcio Atanasov, la functia de presedinte al formatiunii, la ultimul congres, au infiintat o organizatie similara numita VMRO-NIE. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here