Turn de 70 de metri inaltime pe Bulevardul Expozitiei, langa spitalul CFR 2

0
798
turn

turnPrimarul Capitalei, Sorin Oprescu, a considerat oportuna pentru oras construirea unui bloc de 70 de metri langa spitalul CFR 2, pe bulevardul Expozitiei. Beneficiarii proiectului: celebra avocata Dumitrescu Tanti Virginica si Adrian Ciorobea.

 

Primarul Sorin Oprescu si arhitectul sef al Capitalei Gheorghe Patrascu au semnat acum cateva saptamani un aviz de oportunitate pentru un Plan Urbanistic Zonal, pe bd. Expozitiei, nr. 1 F, pe un teren in suprafata de circa 4000 mp.

Proiectul are si girul Comisiei Tehnice de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu spune ca din punct de vedere urbanistic, proiectul este in regula, bulevardul Expozitiei fiind una dintre putinele artere din Bucuresti pe care se poate construi inalt.

Conform noilor modificari ale Legii urbanismului, primul pas pentru avizarea unui PUZ care cere derogari mai mari de 20 la suta fata de cat prevede Planul Urbanistic General este avizul de oportunitate. Acest teren a fost spatiu verde, insa copacii au fost taiati in urma cu un an.

Beneficiari cu pedigree imobiliar

Beneficiarii acestui Plan Urbanistic Zonal sunt Adrian Ciorobea si Dumitrescu Tanti Virginica, doua personaje extrem de active pe piata imobiliara. Acestia au devenit celebri datorita unui schimb de ternuri care a avut loc in 2005. Adrian Ciorobea si Tantii Virginica au cumparat drepturile litigioase de la mostenitorii de drept ai unui teren de 9, 3 hectare care se afla pe fundul Lacului Plumbuita si in Parcul Plumbuita.

Fiindca nu li s-a putut retroceda parcul si lacul, au primit in compensare un teren de aproape trei ori mai mare pe strada Fabrica de Glucoza, nr. 6-8, respectiv, 23,4 hectare. Punerea in posesie a fost facuta de primarul interimar de la vremea respectiva, Razvan Murgeanu, prin Dispozitia nr. 4.175 din 04.04.2005.

Cum au ajuns cei doi la terenul de pe bd. Expozitiei?

Povestea este la fel de interesanta ca in primul caz.

Pe 9 noiembrie 2001, Ana Socaciu a facut o notificare in baza Legii 10/2001 pentru restituirea unui teren in suprafata de 900 de mp, situat in Calea Vacaresti, nr. 64, fost nr. 44. Dosarul inceput de aceasta doamna, decedata la scurt timp dupa, a fost continuat de mostenitoarea sa, Popescu Maria. Dupa 7 ani, pe 11 septembrie 2008, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ii da in compensare un teren de doua ori mai mare pe bulevardul Expozitiei langa Spitalul CFR 2.

Bogdan Ilie, directorul executiv Directia Juridic din Primaria Capitalei, spune ca doamna Popescu Maria a primit in compensare terenul de pe bd Expozitiei deoarece „terenul in suprafata de 900 mp situat in Calea Vacaresti, nr. 64 a fost imposibil de restituit in natura, fiind afectat de elemente de sistematizare”. Imediat dupa retrocedare, apar in schema cei doi vanatori de terenuri, Dumitrescu Tanti Virginica si  Adrian Ciorobea, acestia fiind beneficiarii PUZ-ului pentru blocul de 70 de metri. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here