Muammar Kadhafi viola si abuza femeile care ii asigurau protectia

0
751
oglinda-sparta-violenta

oglinda-sparta-violentaCinci femei care faceau parte din unitatea de garzi de corp a lui Muammar Kadhafi sustin ca au fost violate si abuzate de dictator si de fiii acestuia, a declarat doctorul Seham Sergewa din Benghazi intr-un interviu acordat Sunday Times of Malta, in editia electronica.

Femeile i-au spus acestui psiholog din Benghazi, Seham Sergewa, ca au fost abuzate de colonelul Kadhafi si de fiii acestuia, care dupa ce s-au „plictisit” de ele le-au abandonat.

Una dintre femei i-a spus doctorului Sergewa cum a fost santajata sa se alature brigazii de garzi de corp a lui Kadhafi, care ar include 400 de femei, dupa ce regimul a pretins ca fratele ei a transportat droguri atunci cand s-a intors in Libia dintr-o vacanta in Malta. „I s-a spus ori devii bodyguard, ori fratele tau isi va petrece tot restul vietii in inchisoare”, a declarat doctorul Sergewa pentru The Sunday Times.

Femeia respectiva stia exact ce inseamna acest lucru, a explicat ea, deoarece fusese violata cu cateva saptamani inainte de colonelul Kadhafi.

„Fusese exmatriculata de la universitate si i se spusese sa ceara interventia lui Kadhafi pentru a fi primita inapoi. Ea a declarat ca a fost supusa unui test medical care a inclus un test HIV, efectuat de o infirmiera est-europeana”, a explicat aceasta. Pana la urma a fost dusa sa se intalneasca cu Muammar Kadhafi la complexul acestuia din Tripoli, unde l-a gasit pe acesta in pijama. „Nu putea intelege pentru ca il vedea ca pe o figura paterna, liderul natiunii, ceva de genul acesta. Ea i-a refuzat avansurile si el a violat-o”, a declarat doctorul Sergewa.

Femeile erau mai intai violate de dictator si apoi lasate, ca niste obiecte uzate, unuia dintre fiii sai si in cele din urma oficialilor de rang inalt.

Aceste declaratii fac parte dintr-un dosar realizat de doctorul Sergewa pentru Curtea Penala Internationala si eventualele procese cu care s-ar putea confrunta Kadhafi si apropiatii lui in cazul in care ar fi capturati in viata. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here