BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A: Astazi, proba scrisa la limba si literatura romana

0
716
examen-bac-proba-scrisa

examen-bac-proba-scrisaProbele scrise ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamna, au inceput luni cu proba la limba si literatura romana, pentru care s-au inscris peste 62.000 de elevi.

Sesiunea de toamna a bacalaureatului a inceput in 22 august, pentru examinari fiind inscrisi 109.595 de candidati, cu aproape 40.000 mai multi decat in 2010.

Majoritatea candidatilor s-au inscris pentru sustinerea probelor scrise, acolo unde in vara au fost cei mai multi picati. in 30 august vor sustine proba la limba materna 945 de candidati. Examenul va continua in 30 august, cand 78.082 candidati vor sustine proba obligatorie a profilului, si in 2 septembrie, cand se vor prezenta 60.345 de candidati pentru proba la alegere.

In 4 septembrie vor fi afisate primele rezultate, tot atunci putand depune contestatii cei nemultumiti de notele obtinute. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamna, vor fi afisate in 7 septembrie.

Probele orale ale bacalaureatului – limba romana, limba materna, o limba straina, competente digitale – s-au desfasurat in perioada 22 – 26 august.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, le-a transmis celor care vor sustine examenul ca nivelul de exigenta la bacalaureatul din toamna va fi la fel ca in prima sesiune si vor trece doar cei care au invatat. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here