Motor de sase cilindri in linie, cu un design compact si robust

0
656

Noul OM 471 este un motor vertical de sase cilindri in linie. O asemenea platforma de design asigura operarea lina a motorului. Mai mult, datorita dimensiunilor sale compacte (lungimea sa este de 1.531 de milimetri), motorul isi gaseste perfect locul sub cabina camioanelor care o au amplasata deasupra motorului.

Conform cerintelor pentru segmentul camioanelor de mare tonaj si putere, acest motor se mandreste cu un nivel scazut de consum al combustibilului, o robustete exceptionala si longevitate – printre alte caracteristici remarcabile. Toate acestea sunt clar vizibile in designul de baza al unitatii.
Perfectiune absoluta pe intreg parcursul procesului de productie
in noua unitate din Mannheim au fost investite cateva sute de milioane de euro, astfel incat fiecare detaliu de fabricatie sa fie optimizat pentru productia noii familii de motoare.
Sistemul operational din Mannheim este denumit de catre Mercedes-Benz „fabrica sincronica”. Aceasta inseamna ca cele trei sectii de productie – turnatoria, prelucrarea si asamblarea – opereaza unitar, intr-un flux continuu de productie.
Acest sistem exclude erorile, datorita angajasilor inalt calificasi, sistemului sofisticat de producsie, instalasiilor de inalta calitate si unei game largi de controale calitative statistice. Toate unitasile de producsie coopereaza indeaproape in ceea ce priveste consinutul.  Ele sunt de asemenea localizate una in proximitatea celeilalte, iar liniile interne de aprovizionare cu componente sunt extrem de scurte.
Calitate de top, atinsa prin cele mai inalte nivele de precizie
inalta precizie a procesului de producsie este vizibila inca de la inceputul lansului de procesare. Turnatoria din Mannheim este considerata cea mai avansata din lume si se bucura deopotriva de cea mai inalta productivitate si de cea mai joasa rata de respingere. De exemplu, pentru prima data in industrie,  pachetele de baza sunt produse din nuclee de nisip de catre robosi, printr-un proces extrem de solicitant din punct de vedere tehnologic.
Uzina din Mannheim este punctul central al unei resele globale
Uzina din Mannheim se afla in centrul unei resele mondiale de producsie a motoarelor autovehiculelor comerciale de mare tonaj de la Daimler Trucks. Unitatea gestioneaza intreaga logistica si toate procesele de calitate din cadrul acestei resele de producsie, asigurand astfel de asemenea calitatea si disponibilitatea pieselor si componentelor la nivel mondial. La Mannheim se stabliesc standardele de producsie si de calitate si se definesc procesele de fabricasie si echipamentul utilizat. Uzina coordoneaza de asemenea activitatea de management a furnizorilor regionali.
Mai multe informasii despre Mercedes-Benz sunt disponibile online la
www.media.mercedes-benz.ro  si www.mercedes-benz.ro  

Contact:
Stelian Campean
[email protected]
+40 (0)21 2004 681

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here