Misiunea FMI in Romania va incepe pe 27 aprilie

0
542
fmi-franks

fmi-franksO misiune a FMI se va afla in Romania in perioada 27 aprilie – 7 mai pentru a evalua daca au fost indeplinite conditiile asumate prin acordul stand-by, vizita urmand sa cuprinda si consultarile anuale pe articolul IV, a declarat pentru MEDIAFAX Tonny Lybek, reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria.

 Potrivit lui Lybek, seful misiunii FMI de evaluare a acordului, Jeffrey Franks, va sosi la Bucuresti pe 28 aprilie.

in afara de evaluarea trimestriala a acordului, vizita va cuprinde si consultarile anuale pe articolul IV. Acestea se refera la analizarea unui context mai extins al economiei romanesti, respectiv pe termen mediu, a spus Lybek.

„Misiunea FMI se va intalni cu autoritatile romane, precum si cu reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor si banci. Reprezentantii Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale vor participa la unele intalniri”, se arata intr-un comunicat al Fondului.

Evaluarea acordului ar putea ajunge in board-ul FMI in a doua jumatate a lunii iunie, care va decide eliberarea celei de-a cincea transe din acord, in valoare de 850 de milioane de euro.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene s-a aflat la Bucuresti in luna ianuarie pentru a doua si a treia evaluare a acordului stand-by. in urma evaluarii, FMI a eliberat pentru Romania la finele lunii februarie transele a treia si a patra, in suma de aproximativ 2,4 miliarde euro.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro. Romania a atras deja imprumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here